poezii v3 |
Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission | Contact | Înscrie-te | ||||
Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara | ||||||
|
||||||
agonia Texte Recomandate
■ LaraicaElbaSavașiDrina
Romanian Spell-Checker Contact |
- - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2023-10-11 | |
-una bucată destin bio;
-o lingură cu vârf de ADN bun; -1/2 kg. copilărie fericită, coaptă bine; -300 gr. noroc; -două legături de karmă proaspăt culese; -un castron de deochi afânat; -câteva felii de alegeri bine închegate; -5-6 pachete de anturaj strecurat; -3 picături de esență de inteligență; -un butoi de umor bătut spumă; -un pahar ras de frumusețe; -50-60 ml. sensibilitate clocotită; -un pumn de autoironie; -100 de cutii de visare ținută la cald; -literatură cât cuprinde. Mai întâi de toate, bucata de destin bio se ține la dospit în burta mamei cele nouă luni de zile regulamentare, cu dispensă specială de două luni pentru indivizi înfometați. Apoi se scoate și se amestecă cu picioarele goale, cu restul ingredientelor, pe o plajă pe care în prealabil se cerne hotărâre. Când compoziția arată a haos controlat se pudrează cu iubire și se împarte în trei. Prima bucată se întinde peste cei șapte ani de acasă, a doua se pune în forme de adolescență iar a treia se ține la dospit până la a doua tinerețe. Când miroase totul a succes se așază cele trei bucăți una peste alta cu spirit aventurier și cu migală de fin observator. Pudrăm din abundență masa cu romantism și întindem aluatul cu un sucitor din lemn de bucurie. Atenție! Orice alt lemn ne poate tăia compoziția. Împărțim în forme buclucașe foaia astfel obținută și umplem fiecare părticică ba cu prieteni, ba cu amintiri, ba cu râsete și cu voiaje de neuitat, cu emoții și cu mângâieri după gust. Se unge ditamai tava cu parfum de cultură, se așază în ea guguloaiele minunate la distanță de un sărut unele de altele și se dă la focul pasiunii preț de câteva nopți neapărat exotice. Când atmosfera miroase a reușită se pune muzică de Vivaldi, se scoate tava și se mănâncă totul la optzeci-nouăzeci de ani, pe nerăsuflate, cu lacrimi de fericire în colțul ochilor. Poftă bună!
|
||||||||
Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. | |||||||||
Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net
E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate