poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1619 .



Ce va urma?
proză [ ]
Strict secret

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2012-01-11  |     | 



Ce va urma?

Cine n-ar vrea să afle ce se va întâmpla mâine? Unii, pentru a ști cum vor trăi, dau în cărți, ghicesc în cafea, alții merg la vrăjitoare ca să-și schimbe viitorul, prea puțini observă ce se întâmplă lângă ei, în lume, sau învață din ceea ce a fost!Și totuși viitorul poate fi controlat. Cum? Iată o posibilă rețetă:


La o fermă din Luisiana s-au întâlnit doi din cei mai puternici oameni ai lumii, feriți de orice privire indiscretă. Au băut, au mâncat, au vorbit.
- Spune John, suntem prieteni?
- Cei mai buni, Serioja.
- Dacă-i așa, uite cum facem. Susții că vrei, cu orice preț, să-i bagi în organizația ta pe ucrainieni și georgieni. Știi, populația din cele două țări nu dorește asta, tu însă, fă gălăgie, cât poți de tare. Am informații sigure, chiar și Europa, U.E., ca să fiu exact, se opune primrii lor în NATO! Nu îți cer mult, fă pe prostul, nu că ai fi!
- Pe naiba! Dacă procedez așa, ce câștig?
- Ești mare Democrat! NATO, contrar ideilor preconcepute, este o organizație deschisă, ține seama de părerile partenerilor. Nu vrea Europa să accepte pe ucrainieni și georgieni în NATO, S.U.A. țin seama de părea ei și tu, ca președinte, ești de acord! Ai uitat cum ți-au pus în cârcă Irakul și Afganistanul?! Că ai hotărât de unul singur?!
-M-a sprijinit un înger, bomboana cu aromă de cafea, o artistă în muzică, un general în politică.
-Mi-am închipuit eu, John! În spatele oricărei acțiuni mărețe stă o femeie. Și pianista, prietena ta ciocolatie, e bună! Cea mai bună! Deși…strategia ei din Afganistan ar putea da greș..
-N-aș crede, folosim tehnologia de luptă cea mai nouă, avem sprijinul atâtor țări!
- Și noi am crezut la fel, cei mai buni generali au prezentat rapoarte optimiste, că e doar o chestiune de timp ca să-i mântuim, dar… ne-am retras. Acolo și copiii de zece ani sunt teroriști! Cum să-i dibuim pe toți? Au bombele ascunse pe sub hăinuțe, le declanșează unde nu te aștepți! Recunosc, ai stofă de mare strateg! Lumea te credea prostovan și când colo, ești … vizionar! Cine și-ar fi închipuit că vei repeta istoria?! Ai dreptate, pacea presupune jertfe! Nici n-a fost prea complicat, ideea a contat. Mii de morți ca la Pearl Harbor și blocurile gemene doborâte. Justificare mai bună pentru a începe lupta împotriva *terorismului* nici nu putea fi.
- Tu mă întreci Serioja! După ce l-ai lichidat pe șeful teroriștilor din Cecenia, nu-ți mai trece nimeni pe dinainte, …ești mereu în prima linie! Prosit! Cum se zice la voi? Ceai-ceas!!? Celavek? Ha, ha, ha!
Cei doi își strâng mâinile bărbătește, se îmbrățișează, se pupă. Soarta lumii se hotărâse pentru încă un an!
Stupoare însă. Încurajați de alți strategi, georgienii au atacat chiar în timpul festivității pentru deschiderea Olimpiadei din China.
Ce-a urmat era ușor de prevăzut,…dar războiul nu s-a extins. Nici Iranul nu a fost atacat!…Și dacă război n-a fost s-a prăbușit economia mondială, a intrat în picaj. Recesiune, bănci falimentare, disperare!
S-au întâlnit iar în secret mai marii lumii.
-Þipă toți că America e cauza prăbușirii globale a economiei! Prostimea să fie mulțumită că nu e atinsă de virusul...…Să le dăm “deștepților” ceva, să fie ocupați, să...…Și astfel a început drumul glorios al Gripei Porcine.…
Pe seama ei unele economii au început să înflorească, altele s-au scufundat și mai adânc.
“Asta e să ai cap,”spune șoptit un burtă verde cu buzele groase și trei rânduri de gușă. Prostimea înghite orice, ambalajul contează.…Carcasa! Mesajul e optimist, fiți liniștiți, furăm pentru binele vostru! Și dacă n-o să fie pandemie, pregătim noi ceva, un asteroid, o …schimbare a polilor magnetici, o...…Da tot mai bun e războiul! “Unde există un dictator trebuie de urgență înlăturat” s-a umflat în pieptu-i de pitic belicos urmașul lui Napoleon. „A masacrat propriul popor, zece mii de civili!” a continuat el cu aceiași emfază eroică. „ Coaliția îi va face zob armata. Și toate punctele strategice. Noi l-am înarmat, noi îl dezarmăm! Pentru a proteja populația civilă! Femeile, copiii, bătrânii, dacă vor mai și muri, sunt niște pierderi colaterale. Doar se știe, impunerea democrației presupune sacrificii, costuri uriașe. Când lupta se va sfârși, petrolul și reconstrucția țării vor fi doar o palidă compensație a investițiilor noastre. Să-i bombardăm, să-i facem chisăliță, să fim toți ca unul, să... să ...murim...Nuuu!.... Scuzați, m-a furat peisajul, superbele picioare ale iubitei, grațioasei..., vreau să spun, vom învinge, vom învinge, vom învinge!”
Așa a început războiul pentru stăpânirea unor noi resurse de energie. A trecut de atunci multă vreme. Prostimea așteaptă cu sufletul la gură veștile de pe front. Și în vreme ce norul radioactiv din Japonia înconjoară lumea, experții militari, foarte optimiști, pregătesc noi strategii pentru lichidarea altor dictatori, că doar n-o să consume sărăntocii bogățiile lumii pe care Dumnezeu le-a creat doar pentru „deștepții” belicoși.

P.S.

O știre de ultimă oră: fantoma celui mai mare terorist, fost agent CIA, bântuie iar lumea. Ziarele, televiziunea, radioul se întrec în a ne anunța, că în sfârșit, Osama a fost lichidat (pentru a noua oară!). Gradul de alertă va fi ridicat pe tot globul. Există pericolul iminent ca diavolul să cloneze, iar afirmația, „secolul 21 ori va fi religios ori nu va mai fi deloc”, capătă altă conotație, „cea mai teribilă armă a secolului nu este bomba atomică, nici bomba cu hidrogen, ci multiplicarea în mii de exemplare a lui Bin Laden”.
Și, în timp ce în mușuroaiele de furnici e mare vânzoleală, soarele strălucește la fel, apele curg tot de la deal la vale, iar după o noapte urmează invariabil o altă zi. Deși fundalul e sumbru chiar și pe maidane apar florile. Cei mai mulți nici nu le observă, marțienii le rup cu furie, puțini, foarte puțini le contemplă. Există soluție?
Femeia, gingașă floare, născătoare de viață, mângâiaț-o, protejați-o, ea rămâne singura speranță, a noastră, a naivilor!

Încă un P.S.

Un savant, căutător în stele, după ce a citit „povestea” de mai sus a exclamat: Ei și? Care e mesajul? Ce vrei să spui cu femeia simbol al speranței? S-a dus vremea ei!
Pe plan local, i-am răspuns, e valabilă judecata lui Antemir Prodan: „Eu am mălaiul meu, am fasolea mea, futu-le muma-n cur, și la unii și la alții!”
Pe plan global marțienii avertizează: „Fiți cuminți, de nu, vine apocalipsa.Noi furăm, omorâm, pornim războaie doar pentru binele vostru.”
Surpriză! În cea mai mare democrație mondială, a pornit o mișcare fără precedent, dați-le peste mâini maeștrilor de fluturat bacnotele, ocupați Olstritul, curent fără sorți de izbândă, deocamdată! Ce va fi mâine? Previzibil, previzibil, previzibil....nu e cazul de mers la vrăjitoare!

Nicolae Aurelian DIACONESCU

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!