poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1604 .



Avantajele democrației
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2010-11-29  |     | 




Avantajele democrației



În democrație, orice fraier are dreptul la opinie, chiar și eu, Marele Prost de Bârdigani. (Bârdigani este un cătun din satul Vulturești-Argeș unde m-am născut ).
Să vedeți însă dandana!
Nu cu multă vreme în urmă, într-o polemică despre o personalitate, purtată pe un site literar, un oarecare se trezește din meditația sa profundă și declară cu emfază: „”Atlantida” merită să dispară de pe hartă, rapid”. (Sper că vă dați seama, nu era vorba despre Atlantida, ci de o țară la fel de veche precum acel continent!)
Mărturisesc, mi-a trebuit ceva vreme până am priceput că nu era o metaforă.
Cum nu sunt invidios pe alții care mă întrec în prostie, l-aș fi salutat pe distinsul coleg de la distanță scoțându-mi pălăria în fața lui.
“Să trăiești domnule clonă, respectele mele” ... Vorba lui Ștefan Odobleja către un prieten: „”Măă, când te salută cineva cu atâta reverență, știi de ce o face? Fiindcă recunoaște în tine un tâmpit mai mare decât el!”.
Domnul clonă nu e doar “dăștept”, e și bolnav, rău de tot. Din păcate nu e conștient de asta, altminteri ar trece pe la doctorul de suflete. Și chiar dacă nu crede, Dumnezeu, în mărinimia lui, poate, îi va curma suferința lăsându-l să aleagă. Iar el se va urca în vârful unui corcoduș și dând din umeri ca să imite cocoșul, va striga: Cucuriguuu, de trei ori. Și după fiecare cântat va bălicări tot ce e simbol în această țară. La sfârșit, mândru că și-a îndeplinit misiunea, se va arunca în cap să testeze coaja tărtăcuței.
Intelectuali fini vor deplânge moartea prematură a acrobatului ce merita să primească premiul Nobel pentru serviciile aduse clanului. Pe piatra funerară se va scrie: “Genial ca Hemingwey dar mai original ca acesta, în modul cum s-a sinucis”.

P.S.
Las plăcerea cititorilor pentru a-l identifica pe mizerabil și cu un șut în fund să-l trimitem în gaura neagră de unde a venit!


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!