poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2737 .



Lumea din mac
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [PaulBogdan ]

2003-05-07  |     | 



A fost odată, într-un bob de mac, o lume nemaiîntâlnită. Lumea unui singur om, un bătrân, mai bătrân decât toți bătrânii ce au trăit vreodată într-un bob de mac. Era gârbovit de toți vecii ce-i purta în spinare, printre ridurile feței și în praful ce dăinuia pe palatele, pădurile, râurile și cerul lumii sale. Era o lume în care doar el trăia aievea, restul, palatele, râurile, pădurile și toate celelalte, până și vântul, adormiseră în aer ca niște fluturi negri de sticlă.
Nu mai ținea minte de când umbla printre visele celorlaltor lucruri. Căci am uitat să vă spun că toate lucrurile erau într-un fel însuflețite. Zidurile tremurau încet în somn, la fel și frunzele, undele râurilor și palele de vânt. Și fiecare astfel de vietate ciudată visa cu voce tare. Un strigăt sugrumat, bâlbâit, cuprins de frică le ieșea de pe buze urmărindu-l pe bătrân în tot locul.
O poveste despre singurătate pe care îmi este teamă să o continui. Să o lăsăm așa și să credem că ea poate exista doar în imaginația mea și în visele voastre.

06.05.2003

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!