poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2058 .



Cezariana (1)
personale [ Jurnal ]
Amintiri despre calugarul Cezar

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Mel2 ]

2007-10-25  |     | 



Nu uit toată viața de prima prostie pe care am făcut-o cînd am reușit în 1974 la Facultatea de Filozofie din București. Anume m'am luat după maică'mea, care se luase la randu'i dupa o colegă de servici, cînd am ales în prima lună, adică'n octombrie, să iau masa zilnic la cantina din Grozăvești - cu toate că se afla la 4 stații de tramvai - de facultate, în loc să mănînc la cantina din "6 Martie" care se afla chiar în aceeași incintă cu facultatea și cu căminul unde mă cazasem.
Ba mai mult: prostia asta a ajuns să mă coste pînă la urmă, adică după 4 ani de cursuri și examene, nici mai mult nici mai puțin decît întreaga facultate ce'o făcusem: de pomană! Cum? Uite'așa bine: eu ce vreau să povestesc aici!

Într'o zi înnorata de toamnă, pe la prînz, cînd tocmai coborîsem din tramvaiul în care taxatoarea ragușise strigînd la toți studenții ca să scoată cîte'un bilet de...30 de bani, intrînd în incinta complexului Grozăvești, am observat chiar în fața mea un tip ciudat: avea părul alb complet cu toate că după față nu părea să aibă mai mult de 30 de ani, niște ochelari mari de vedere cu cel putin 3-4 dioptrii, era îmbracat într'un balon scurt, bleumarin decolorat, căra pe brațul stîng o sacoșă neagra grea, și'avea un mers vioi, cît se poate de hotărît - ca un om cu treabă.
"E-hei - mi'am zis eu, ciudatul ăsta trebuie să fie un șoarece de bibliotecă!"
Habar n'aveam cît de bine o nimerisem: era într'adevăr - dupa cum aveam să constat mai tîrziu pe pielea mea, nu unul simplul, ci cel mai mare "șoarece de biblioteca". Din lume. Cel mai mare specialist în literatură. Din lume. La fel și'n muzică. Cel mai mare specialist în filozofie. Tot din lume. Cel mai mare sofist.
Tot.

Și...dar mai bine să'mi continui povestirea mea despre omul cunoscut de toți profesorii Universitătii - în frunte cu Andrei Pleșu, cu numele de Cezar Mititelu.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!