poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 58 .



despre cultura cosmopolită
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-06-04  |     | 



Încă de la începutul acestui mileniu al iluminismului renascentist, religiile s-au întrepătruns considerabil, exponențial, s-au convertit una pe alta la modul interesant, în planuri impuse de Univers și divinitate, religiile vechi s-au revoluționat în mare măsură.
Cel puțin în lumea preponderent creștină se evidențiază culturi asiatice, precum reiki, yoga, tantra, hatayoga, kriayoga și multe altele , dar cel mai mult se evidențiază scientismul ( religia științei).
Nu vreau să fiu imperativă, dar cred cu tărie că religiile ar trebui să înainteze umăr lângă umăr cu știința, să caute soluții de rezolvare a necesităților cu care se confruntă societățile, dar mai ales să rezolve problemele grave a criminalității existentă pretutindeni pe glob.
Este de apreciat și îmbucurător faptul că oamenii sunt tot mai captivați de varietatea expunerilor ideologice în emisiuni televizate, dar și pe multitudinea de rețele pe internet, care sunt mult mai convingătoare ca spirit de credință decât majoritatea dogmelor creștine.
Mai nou în casele românilor se află un amestec de amulete și decorațiuni care provin din multe zone ale lumii, amestecate cu icoane, cu candele, românii setoși de cunoaștere vor să aibă asigurate energiile care generează liniște sufletească și fericire, pesemne acest fapt se petrece peste tot în lume, lucru demn de luat în considerație.
Trebuie eliminate metodic din religia ortodoxă unele practici de-a dreptul oripilante, de pildă închinarea la moaște, ( fragmente din trupul morților fie ei și sfinți).
În acest aspect, biserica ortodoxă este dictatorială, impune enoriașilor respectarea unor metode tribale, așa cum oamenii triburilor se închinau la totemuri vegetale , la morți, după care îi mânca, așa biserica se hrănește cu energiile moarte ale sfinților.
Conștiința și spiritul meu îmi spun că morții fie ei și sfinți au fost mutilați, că nu se pot odihni în pace, fragmente din trupurile lor sunt prezente în aproape toate bisericile ortodoxe, biserica ortodoxă prin tot felul de ritualuri bizare controlează mințile societății românești la modul samavolnic, dictatorial.
Biserica ortodoxă românească a decis în mare parte soarta românilor, ea a influențat românii participanți la slujbe pe cine să voteze în alegerile parlamentare și locale.
Vesmintele preoților bătute cu pietre prețioase ca a unor regi, contrastează puternic cu cele ale enoriașilor modeste sau ponosite, patriarhilor cât și unor preoți le place să se afle în lumina reflectoarelor să domine audiența cu tot felul de expuneri ideologice depășite de mult.
Eu îi văd ca pe niște oameni vicleni care stau cu mâna întinsă după slujbe așteptând bani, așteptând să le fie umplută cutia milei în scop personal și nu ca să îi ajute pe cei sărmani. Sunt foarte rari preoții cu har dăruiți lui Dumnezeu care s-au pus în fața oamenilor sărmani să îi slujească, să îi îndrume către cunoaștere spirituală.
Eu am renunțat de foarte multă vreme să mă mai supun practicilor bisericești cu care nu am mai rezonat.
Mă iluminez metodic prin rugăciune și meditație în locul cel mai liniștit al casei, între flori, meditez și mă rog între copaci în diferite momente ale zilei cu lumina naturală solară deasupra și în jurul meu și de zeci de ani îl simt pe Dumnezeu prezent în conștiința și spiritul meu.
În ritualul sărutării moaștelor oamenii își pot transmite unele boli care sunt contagioase peste măsură, din cale afară de distructibile bioenergetic, spiritual și emoțional. Mai mult ca niciodată lumea este plină de viruși și bacterii letale, pandemia Sarscov 2 a ucis peste șapte milioane de oameni în doi ani, mai mult decât ar putea ucide un război mondial.
Bacteriile și virușii nu pot fi distruși, se petrec mutații în componența lor, migrează, devin mai puternici indestructibili , sunt afectate și animalele, sute de milioane de porci, oi , vaci și pasări domestice au murit în ferme și în casele gospodarilor, situație gravă provocată de pestă.
Mie îmi este clară convingerea că nu doar religiile se întrepătrund, ci și naturile și energiile din natură și univers.
Pe măsură ce o mare parte din tainele universului și divinității au fost dezlegate, decodificate, a luat amploare știința într-o diversitate fascinantă.
S-a demonstrat că oamenii cu chemare, cu aplecare spre disciplinele științei au dobândit o inteligență polivalentă, cosmopolită.
Cel puțin în ultimele decenii ale mileniului trei, cărțile, filmele, teatrele, artele în general au demonstrat o multiculturalizare a autorilor, a creatorilor.
Toate formele de știință și tehnică sunt într-o evoluție ascendentă, cu salturi mari inimaginabile, vor scoate marea majorității a omenirii din somnolență , din neștiință dar și din ignoranță, chiar și biserica ortodoxă va trebui să se conformeze voinței universului și divinității nu mai poate continua la nesfârșit cu ideologiile învechite, care năucesc mințile noilor generații de oameni așa cum au făcut cu vechile generații.
Ajunge câți oameni sunt îndoctrinați și înlănțuiți de ideologii total neconforme cu știința, nu mai au libertate în gândire și acțiune, nu pot ține pasul cu vremurile în continuă evoluție, multă lume urmează orbește indicațiile popilor plini de dogme și de neadevăruri. Adevărurile trebuie scoase la lumină și nu mistificate între umbrele morților și a sufletelor care bântuie prin lume să își caute liniștea, pacea și o nouă cale de revenire la viață, pentru continuitatea procesului de evoluție, conform voinței divinității și universului.
Așa cum circulă muzica(sunetele mirabile) pe toate meridianele lumii liberă și neîngrădită, tot așa trebuie să circule lumina cunoașterii modernă cu influențe cosmopolite, științifice, să ridice nivelele de vibrație ale sufletelor și spiritelor pe cele mai înalte culmi existențiale. Muzica stelelor, a sferelor de lumină, să fie simțită de toți oamenii pentru ai face să uite de neajunsuri de tristețe, de poveri, pentru a-l simți pe Hristos- îndumnezeit prezent în eul lor superior, în suflet și spirit.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!