poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3727 .



Ziua de ieri a trecut; să vedem cum trecem peste asta de azi!
articol [ ]
– prim-planuri mortale – Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-07-27  |     | 



Ieri, câțiva Don Quijăți se luară la trântă cu morile de vânt plantate ilegal și inegal (așa spun ei, Quijății) pe un câmp perfect plat de către o firmă, în detrimentul alteia care n-a apucat să pună și ea măcar o pală contra vântului dobrogean ce animă Cogealacul.
Conform declarațiilor martorilor, printre care se află și primarul comunei, nici un zmeu n-au fost lăsați să înalțe, ca să poată lua și ei pulsul și intensitatea curenților electrici locali, pentru a se convinge că plantatorii morilor de vânt se înscriu în criteriile legale de eligibilitate. Chestiunea cu zmeul probator șade blocată pe undeva, adică e aflată-n dispută-n justiție, care justiție încă nu s-a pronunțat, din motive numai de ea știute de mai bine de doi ani. Probabil că tre' să mai bată mulți curenți de aer, pân-o da justiția de cap soartei ăsteia neclare.
Deocamdată, s-au ales Don Quijății cu niște gloanțe de cauciuc trase cu arme neletale: care-n aer, care prin picioarele lor. Este de remarcat că încă o dată istoria universală fu nedreaptă cu eroii noștri conlocuitori, aflați acum în spital, nu în cimitirul eroilor vii ai memoriei noastre istorice. Dar, cert e că fără episodul ăsta, Cogealacul nu pupa el să fie-nscris drept frontieră a războiului verde contemporan.


Tot ieri, justiția de prin Călărași (ori Ialomița?!) a repus în drepturi salariale și de funcționare-n post (post-mortal, ori post-mortem – rămâne la alegerea dumneavoastră!) un fost director al direcției agricole județene respective (repet: ori din Călărași, ori din Ialomița!), ce-a fost îndepărtat din funcție acum un an, pe motive de boală, nu politice. Din păcate, Decizia tribunalului nu conține obligativitatea ministerului de a-l readuce-n viață pe directorul ce-a trecut apele Stixului cu nouă luni înainte de ivirea respectivei decizii – drept care, ar fi bine ca decedatul să facă un recurs, în vederea completării lipsurilor din hotărârea definitivă și executorie a tribunalului.
Desigur, noi vom respecta independența justiției, indiferent pe ce tărâmuri (de pe lumea asta, ori de pe cealaltă) și-ar exercita ea, justiția, competențele pentru repunerea-n drepturi a răposatului director destituit de viu, dar repus în drepturi de mort cu zilele ce-i.


La fel, ieri, un helicopter militar israelian, aflat în misiune de recunoaștere prin zona lui Dracula, a dat-o-ntr-un perete stâncos. Se așteaptă pronunciamentul justiției pentru ca militarii căzuți (șapte dintr-o lovitură, ca muștele!) să fie-naintați în grad.
Din cauză că recuperarea eroilor căzuți este anevoioasă – teren stâncos, ca-n țara de baștină a șase dintre militarii decedați, dar plin de vegetație ca-n Þara lui Dracula, cea a singurului militar din țara asta aflat în helicopter, adică nu stâncă goală arsă de soare pe care o poți observa fără instrumente militare performante – armata israeliană și-a retras degrabă restul militarilor din țara asta plină de surprize vegetale neplăcute, ca să nu le treacă cine știe ce idee prin cap, până s-o pronunța justiția noastră despre-naintările-n grad.


Ca să rămână o zi celebră-n calendarul nostru, în ziua de ieri Deshumatul Ceaușescu (sper să nu fiu dat în judecată pentru utilizarea fără acordul moștenitorilor a brandului Ceaușescu) s-a calificat, în urma publicării unui sondaj de opinie, în turul doi al alegerilor prezidențiale ce se desfășoară-n presa scrisă și-n televiziuni în această săptămână. Numele contracandidatului a rămas un mister. Analiștii politici ne spun că, probabil, vom avea deaface cu o dublă surpriză de proporții, de îndată ce datele complete ale sondajului vor fi făcute publice. Mai mult ca sigur, ne spun aceștia, că este vorba de prima candidatură a unei femei defuncte la Președinția României, anume: Elena Ceaușescu – acest lucru este posibil, datorită faptului că resturile deshumării au fost integral recuperate, în ciuda faptului că acestea, ale Elenei, nu au beneficiat de condiții egale de conservare cu cele ale defunctului său soț. Aplicarea regulilor democratice va face din ceea ce denumim acum că-i doar posibil, un real rezultat și un exercițiu democratic pentru desemnarea viitorului Președinte al României. Rezultatul final al alegerilor, confirmat de B.E.C, va fi înaintat justiției, care va publica verdictul urnelor în Monitorul Oficial.


În sfârșit, parchetul, tot de ieri începând, are în vedere anchetarea soțului sinucigașei Mădălina, pe motivul întemeiat că deține 600 de mililitri de Furadan, o substanță extrem de toxică (otrăvitoare chiar!), deținere ce din punct de vedere legal este ilegală. Rămâne de văzut dacă presupusul vinovat va da pe mâna justiției respectiva substanță, în vederea probatoriului toxicității acesteia.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!