poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3230 .



Colectionarul de concubine
scenariu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [coculeana ]

2012-02-01  |     | 



Calitatea mult depreciată a unor masculi pusă pe tapet, pe ecran, pe site sau prin ziare nu mai impresionează azi nici pe copii neastâmpărați care nu au somn și nici nu mai cred în scenarii de adormit și moțăit. Atâtea standarde de comportament și sfidarea unor bune maniere a fost mult timp capul de afiș a lui Covalac Nițoiu, eroul nostru care putea fi trecut în cartea recordurilor la capitolul număr de concubine. A avut nici mai mult nici mai puțin decât 66 de concubine înregistrate cu grijă în agenda lui uzată de timp. Nu există protecție mai bună pentru masculi decât femeia care nu are pretenție la o căsătorie și se mulțumește că are în preajmă ei un bărbat, aceasta era gândirea alterată după care se ghida în viață Covalac Nițoiu. Avea 70 de ani și era instalat la azilul din Constanța unde își omora timpul cu rezolvarea de integrame și jocul de table și povestea celorlalți pensionari viața lui tumultoasă. O să povestim de ultimele 3 concubine din viața lui Covalac căci dacă le-am înșira pe toate se blochează calculatorul, atelierul ne pune iar la colț, și imaginația intră iar în grevă. Acestea trei sunt concubinele lui Covalac înainte de a ajunge la azil cănd avea frageda vârstă de 69 de ani. Ele se numeau: Monica Macarie, Mariana Amuza și Traiana Băbeanu.
În iarna anului 2011 Covalac Nițoiu a întâlnit-o pe Monica Macarie. El avea 69 de ani iar ea 49 de ani. Covalac era burlac iar Monica era divorțată de trei ori și cu 4 copii.
Era croitoreasă renumită și venise de la Tg Ocna împreună cu cele două fice ale sale aici în Constanța. Restul copiilor îl lăsase la Moldova la ultimul ei soț. Monica a crezut că i-a pus mâna Dumnezeu în cap când l-a întâlnit pe Covalac. Acesta fusese colonel și avea o pensie destul de frumușică. Pe deasupra el avea și o vilă frumoasă în buricul Constanței. Idila lui Covalac a durat doar patru luni. Monica Macarie și-ar fi dorit o căsătorie că totuși ei aveau o vârstă și era păcat să trăiască cu acest stil neorganizat de viață. Își făcuse calculul deja cum cele două fete ale ei or să stea la etaj în vila lui Covalac, iar ea va deveni o doamnă respectată pe numele de Nițoiu. Fetele Monicăi erau niște putori de zile mari care nu munceau și stăteau pe spinarea mamei lor. În luna aprilie dar nu pe unu ci pe 2 aprilie Covalac i-a spus iubitei lui că se duce la clubul pensionarilor ca să joace table cu Nicu Mosor. Realitatea era că el se ascunsese în debara că nu prea îi ieșeau socotelile cu niște bani și avea de gând să descopere adevărul. Monica a venit de la servici și a trebuit să vorbească urgent cu una din ficele sale. Ea îi spuse agitată acesteia:
-Vino fata mea! că am aici niște bani în dulap de la babalâcul ăsta și poți să îți pui silicoane unde vrei tu.
Covalac ieși din debara și cu jocul de table în mână îi dădu una în frunte acestei dame. Îi adună toate lucrurile din casă, le puse în mijlocul camerei și iritat îi spuse:
-Hoațo ce ești tu! mai doreai să te căsătorești cu mine, fă-ți bagajul și cară-te că te fac tăiței. Așa s-a sfârșit capitolul Monica iar în luna mai a început idila cu Mariana Amuza. Pe aceasta a întâlnit-o la un club de dans al pensionarilor. Aceasta era cu 2 ani mai mare decât el și părea o femeie serioasă. Avea decât o fată și trăiau într-o casă modestă din cartierul Coiciu. Fusese ingineră și era o femeie cu bun simț. Ei îi convenea relația cu acest bărbat căci așa mai ieșea și ea din casă ca să nu se mai certe cu Bianca, fiica ei care era bolnavă de epilepsie. Totul mergea ca pe roate între cei doi bătrânei însă exista un cui a lui Pepelea, acesta fiind fiica Marianei, Bianca. Ea nu suporta ca mama ei să lipsească seara de acasă iar Covalac nu dorea să vină la Mariana din cauza acestei fete. După 4 luni relația lor sentimentală s-a rupt din cauza unei altercații ivite între Covalac și Bianca. Când Covalac a venit ca să o ia pe Mariana la club la dans, fiica acesteia Bianca a venit cu un făcăleț în mână și l-a bătut peste spinare, cap și i-a cotonogit picioarele. Mariana între cei doi și-a ales destinul pe fata ei cea bolnavă și astfel s-a mai încheiat un episod cu amor ghebos. În luna august Covalac Nițoiu a cunoscut la clinica privată unde își făcea analizele pe Traiana Băbeanu. Era asistentă, o brunetă focoasă cu ochi albaștri și între cei doi a fost dragoste la prima vedere.
Lui Covalac începuse să îi trepideze inima ca în tinerețe
și timid i-a dat numărul lui de mobil. După o lună Traiana Băbeanu care avea 39 de ani s-a mutat la Covalac. În luna septembrie Traiana îl anunță pe Covalac că este însărcinată cu el și că ar fi cazul ca să vândă vila și să cumpere altă mai nouă și mai luxoasă. Copilul lor trebuie să aibe parte de tot confortul și un trai lipsit de griji. În luna octombrie Covalac s-a gândit ca să îi facă o surpriză Traianei și să se ducă cu un buchet de trandafiri la ea la clinică. Pe deasupra voia să o anunțe că a vândut vila și a cumpărat alta nouă pe care a pus-o pe numele ei. Dar începeau iar surprizele din viața lui. Bianca nu era la clinică iar femeia de servici îi spuse răspicat:
-Domnule dragă, Traiana este la cabinetul particular al doctorului Stoica din cartierul Faleză Sud. Covalac s-a urcat nervos în mașină și a plecat spre cabinetul doctorului Stoica. A intrat val- vârtej în cabinetul doctorului Stoica și a rămas ca la dentist. Iubita lui Traiana era în brațele lui Stoica și se sărutau de mama-focului. Ce mai putea să facă?
Vânduse vila, cumpărase alta pe numele Traianei, și copilul de fapt nici nu era a lui. Trei lovituri dintr-un foc. Să își pună ștreangul de gât nu prea se merita, mai bine să le tragă la amândoi un scuipat în față și să le spună:
-Borfași ați fost, borfași veți fi și o să rămâneți tot niște borfași, voi ăștia medicii și seringile, alături de profesori, niște papagali care nu obțineți decât un rahat congelat. Trânti cu putere ușa cabinetului și începu să cânte o melodie din palmaresul Madonei:
-Don' t cry for me Argentina.
Anul 2012 Covalac este la azilul din Constanța. Nu are nici o remușcare vizavi de viața care a avut-o pentru că a fost un colecționar de concubine care nu a avut noroc pe lume.
Își trăiește bătrânețea așa cum i-a fost dat și are un gând liniștitor acolo între cei 4 pereți:
-Se putea și mai rău să mă lovească viața.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!