poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2615 .



Moromeții
proză [ ]
varianta moderna

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [aff ]

2005-12-13  |     | 



Suntem in anul 3001 d.Hr si Familia Moromete a ramas neschimbata: parintii: Ilye si Cathrina, copiii: Nickulaye, Nylla, Ackym, Parasckyv, Tyta si Ilynka, precum si Dutzulake (cainele credincios) si Bysysyka (oaia alintata).
Intr-o zi, cand Nickulaye se juca pe computer impreuna cu Ackym, iar Dutzulake alerga cu covrigi in coada, aparu Ilye din „ Poiana lui Iokan” suparat ca s-a desfiintat emisiunea de pe Antena 1.
Intr-un moment de inspiratie, propune sa mearga toti in Hawai pentru a sarbatori ziua lui Dutzulake. Ilye scoase celularul de la brau si suna la AERO – PORT, pentru a face rezervari la prima clasa.
Ajunsi la AERO – PORT, luara vaporul luara vaporul ce-i astepta.
Sunt sigur ca vezi zice ca trebuia sa ia avionul si nu vaporul, dar pe vremea aceea, AERO – PORT, insemna Port in aer liber.
Mersera ei ce mersera cu vaporul prin locuri pitoresti, locuri foarte cunoscute si locuri geometrice: Patratul, Dreptunghiul, Rombul si Triunghiul Bermudelor.
Dupa un drum lung iata ca ajung in Hawai.
Au coborat de pe vapor si au fost intampinati cu coroane si ghirlande de flori parca ar fi fost cine stie ce presedinti de stat.
Dupa un lung si istovitor drum de cinci minute cu limuzina, ajunsera la hotel si cerura o camera. Din vorba in vorba, receptionerul ii spuse lui Ilye dandu-i cheile:
- Mi – ati raspuns la trei intrebari, drept recompensa va dau cheile de la camera gratis.
- De ce?
- Pentru ca sunteti la „Castigi fara sa stii”.
Camera lor era tocmai la etajul I. Intrara cu totii in lift si apasara pentru etajul I.
Liftul, bombanind, incepu a urca scarile. Dupa ce Liftul ii aduse pana in camera, Ilye ii dadu o guma de mestecat, drept bacsis.
Dupa ce s-au mai acomodat cu atmosfera, au plecat pe plaja de nudisti din Hawai.
Ackym, Nickulaye si Parasckyv au intrat repede in apa, balacindu-se ca niste copii.
De caldura ( - 4 grade Celsius) si Bysysyka si-a dat jos lana si si-a impachetat-o frumos uitandu-se cum cei trei baietii se joaca cu rechinii.
Fiind ziua lui Dutzulake, fiecare ii aduse cate un cadou: Ilye – cheile de la un Ford Mondeo, Catrhina – un computer, Bysysyka- un pulover din lana ei, Parasckyv- un celular pe abonament, Ackim – un pager, Nickulaye – un ceas subacvatic, iar Ilynka – o zgarda antifurt cu alarma.
Ilye primi un telefon de la vecinul sau Ballosu’ care ii spuse sa vina urgent acasa pentru ca se infiinteaza o noua emisiune politica. Fiind un fan infocat al politicii, Ilye il suna pe Paraskyv, care, fiind alergat de un rechin, ii spuse acestuia:
- Piua ca ma suna tata!!
- Mmmmmaha, suna – ma! Zise rechinul suparat ca era deranjat de la masa de pranz.
Dupa ce afla motivul, Parasckyv ii spuse rechinului:
- Imi pare rau dar trebuie sa plec.
Auzind acestea, rechinul il imbratisa, avand in ochi lacrimi de crocodil, si ii spuse:
- Sa nu uiti: adresa mea de mail este: rechinul_hawaian@yahoo.com, dar, daca vrei imi poti vizita si site-ul www.Te_mananc.com.
Apoi Parasckyv impreuna cu ceilalti doi baieti iesira din apa si Familia pleca inapoi in sat impartasindu-si impresiile unui robot, cumparat special de Ilye pentru a nu-i face lui capul calendar.
SFARSIT.

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!