poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6788 .



Tabara de poezie de la CISNADIE
presa [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Almalo ]

2009-06-18  |     | 



„Viața merge înainte“, sau „așa e viața cu bune și rele“. Aceste stereotipuri, rareori liniștitoare, însoțesc articole, comentarii sau talk-show-uri, cu care ni s-a „îmbogățit“ viața de zi cu zi. Și în plină criză economică, globalizată ori nu, societatea face efortul de a se regenera! Vacanța mare abia a început, iar una dintre veștile bune ale acestor zile a fost următoarea:

Cei care resimt oboseala anului amețit, învârtindu-se în jurul alegerilor de tot felul, sau cei care și-au păstrat pasiunea pentru poezie, natură și întâlniri ieșite din comun pot să petreacă în acest sfârșit de săptămână între 18 – 21 iunie la Cisnădioara, nu departe de Sibiu, o minivacanță în TABARA DE POEZIE.

Organizatorul este poetul și prozatorul sibian Călin Sămărghițan care „nu doar a spus, ci a și făcut“, cum se bucura poeta Dana Banu la recenta întâlnire de poezie bucureșteană în luna mai. Călin Sămărghițan, care îndulcește atmosfera Sibiului din 2005 cu „Serile Argotice“ a reușit să pună pe picioare un proiect la care unii nu au curaj nici să viseze.

In cele trei zile, în mijlocul naturii, cu o cazare la Casa Elimheim, pe care turiștii germani ar numi-o „wie bei Mutter“- ca la mama acasă -, între castelul Cisnădioara, pădurea Dumbrava și dealuri și iar dealuri - tineri, elevi, pasionați poeți din țară ( de la anul și din străinătate), vin cu tolbele pline cu texte, proiecte și instrumente muzicale și fără a fi incorsetați într-un program rigid, ci întocmit la fața locului, recitaluri de poezie, la foc de tabară ori nu, între stânci, sau pe iarba verde, umezită de roua nopților ardelenești, își vor purifica spiritele și sufletele. Despre hrana trupească nu fac decât o mică adnotare: 20 de lei pentru toată ziua.

Călin Sămărghițan nu exagerează nici când promite în invitația sa și surprize: literare, sau muzicale. Noul său volum, „Fardad“, își va întâlni cititorii, pe care sigur îi va convinge, poetul fiind un vip în lumea tinerei scene literare, atât virtuale cât și tipărite; un isbn-ist, cum ar spune tinere practicante, care ar cădea în extaz să vadă în aceeași zi la aceeași reuniune atâtea personalități, cunoscute de altfel din ziare, reviste și site-uri literare, care țin și conduc congrese, care scriu și despre care se scrie.

Călin Sămărghițan nu a fost nici de data asta econom în a împărți invitații. Astfel, la Cisnădioara, vor fi de față Florin Caragiu, poet, traducător și directorul Editurii Platytera Bucuresti, Adrian Firică, poet, eseist și publicist, Andrian Munteanu, scriitor de sonete, brașovean, care își încântă publicul cu recitaluri originale, scriitor de povești, directorul Editurii Arania, Liviu Nanu, poet și prozator, Florian Silișteanu, poet care reprezintă orașul Pitești, unde poezia este la ea acasă în „Casa Cărții“, tânărul poet Aleksandar Stoikovici, un talent promițător și Adrian Suciu și Stefan Doru Dăncuș, poeți, câștigătorii din 2009 ai premiului „Cartea Anului“ al Uniunii Scriitorilor, filiala Sibiu. Trebuie să-l amintesc pe tânărul de 15 ani din Cluj-Napoca, Doru Emanuel Iconar, care a reușit să fascineze cu poezia lui pe scriitorii profesioniști, obținând premii deja pentru primele creații. Aș putea continua, cei interesați se pot uita pe site-urile liternet, sau agonia.ro , unul din cele mai accesate atât în Romania cât și în străinătate.

Muzeul Satului Sibiu, Casa Octavian Goga, sau Emil Cioran vor fi doar unele dintre spațiile alese pentru recitalurile și prezentările de carte, reviste, sau proiecte.

Le dorim inspirație și vreme bună!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!