poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1657 .



O VIATA ETERNA
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [tolik ]

2004-09-09  |     | 



O planeta vie. Mii, milioane, miliarde de oameni, se misca in fiecare zi si noapte, de dimineata pana dimineata. Traiesc. In aceeas clipa, unii plang, altii rad, unii se odihnesc, altii lucreaza, iubesc cand altii urasc, unii se bucura de viata, cand altii si-o pierd in razboae. Se nasc si mor. Pentru fiecare este scrisa o soarta. Se naste pentru a muri. Viata pe pamant e doar o incercare, un concurs. Cine-l trece, ajunge sa traiasca viata eterna. O stim cu totii, dar ascundem totul in intuneric pentru a nu vedea.Toti trăiesc cu prezentul si nimeni nu vede viitorul ce vine cu viteza luminii. Fug toti de timpul ce e imposibil de evitat.
Este o lume, unde nu exista goana dupa bani, unde nu sant saraci si bogati, unde nu ai nevoie de haine sau hrana, unde sunt toti egali. O lume unde nu imbatranesti niciodata, eternitate, esti nemuritor. Esti lasat sa traiesti fara problema, ce ve-i manca maine. Ii cunosti pe toti, cum de fapt si esti cunoscut de toti, esti un inger.In persoana descrisa, poti fi doar acolo, in lumea lui Dmnezeu. Am putea ajunge fiecare, doar ca trebuie mai intai sa indeplinim miile de porunci:"Sa nu ucizi, sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu barfesti, sa-ti iubesti dusmanii, etc...". Fiinta omeneasca e mult prea pacatoasa pentru a le îndeplini pe toate.
Ce drept avem noi(oamenii), sa distrugem ceea ce ne-a fost dat, de Dumnezeu, sa pazim, sa fim stapani? Cine ne-a permis, sa incalcam legea data de Domnul nostru, din ziua cand ne-am nascut? Inventam arme, pentru a ne ucide unii pe altii, ca sa devenim stapani. De ce? Doar ne dam bine seama, ca pe lumea asta, nu santem noi ce ne scrim sorocul vietii.
Ne-a fost scris, sa ne castigam painea, prin munca și sudoare, ne-a fost injectat eternul sentiment de a iubi, sa avem urmasi si sa trecem testele vietii, pana v-om muri.
Avem de trecut prin multe, dupa asa zisa, moarte.
Acum ia-ti cartea, din coaja copacului, ce te cunoaste de mic si citeste despre tine. Ai ce citi?
Ce v-ei spune atunci?

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!