poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1707 .



Oare Eros stie ce-i dragostea?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Cronos ]

2004-04-24  |     | 



Oare Eros, stapanul dragostei, cel ce o imparte cu darnicie, s-a indragostit vreodata? Oare a simtit el cum in absenta persoanei iubite timpul trece mai incet decat un melc cu un handicap locomotor, de ai impresia ca se trasforma intr-o materie plasmatica, si ca ai putea sa-l atingi, sa-l pipai, sa-i simti esenta, sa-l intrebi de ce-si duce povara anilor cu atata plictiseala si truda? A simtit el cum in prezenta persoanei iubite goneste precum un ghepard atunci cand isi alearga vanatul favorit, de ai impresia ca fiecare intalnire e sarita de pe axa timpului. Cronos acorda, parca, doar cateva secunde clipei regasirii, iar la despartire te intrebi cu disperare:”dupa ce alearga timpul?”. Daca s-ar afla cu siguranta toti indragostitii ar vana aceasta placere a timpului si iar aduce-o ofranda pe parcursul intalnirii cu persoana iubita, pentru a-l pacali sa stea pe loc si sa-si savureze alaturi de ei placerea.
S-a intalnit Eros vreodata cu persoana iubita la adapostul noptii, unde nu-i lumineaza decat luna, stelele si aura lor de indragostiti? A simtit el soaptele fierbinti ale partenerei si dandu-i o stare euforica magica? A gustat el din pelinul despartirii? Acel pelin care iti lasa sufletul amar pana la urmatoarea intalnire? A avut el nopti nedormite doar de bucuria de a se gandi la persoana iubita, sau a adormit el gandindu-se la ea pentru a se trezi tot cu ea in gand?
A gustat el din cupa otravita a despartirii definitive, cupa acoperita cu spini, cupa care nu-si are locul in universul indragostitilor, fiind un cadou marsav pe care o lege necunoscuta ii interzice lui Eros sa o piarda.
Nu. Atunci de ce pune fiinta umana care nu are decat o minuscula parte din puterea zeilor s-o faca?
31.08.2002

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!