poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1167 .



Mihăiță
personale [ ]
(Început de) roman

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marian paun ]

2008-09-08  |     | 



Încă de la început m-aș ruga să nu fiu consumatorist sau explicitist. Este o scriere liberă a unei conștiințe adormite. Este o posibilă zvâcnire înaintea sfârșitului, însă a acelui sfârțit pe care îl resimte un ateu sau un darwinist când O vede cu coasa. De fapt, este o întrebare adresată conștiinței adormite. Noi ne creem destinul? Marginea prăpastiei e un lucru tare relativ, la care eu nu am timp acum să gândesc, aflându-mă într-o “se-siune/pre-siune”; or fi lucruri mai imprtante decât conștiința? (Fie ea și puțin latentă)
Dacă cineva are un antidot la nesupunere, rog să mi-l trimită și mie într-un recipient ultra-secret, căci altfel nu se poate... Conștiința a decis; sau mai bine liberul arbitru. Prima, săraca, face și ea ce poate, atât cât îi dau plapumă să se întindă. E clar, e iarnă și-i e frig. A mai experimentat cineva situația în care 80 la sută din timp ești om, iar retul câine?
Varga. Ea este permisul spre ascultarea condiționată; o întâlnim în grădinițe, în școli, acasă și la pușcărie. Nu vreau să fiu indecent, dar oamenii mai așteaptă asta și din biserici. Ce simplu e când 1+1 fac 2! Are careva tehnica lui 1+1 fac 3? S- o pună alături de pastilă.
Mersul înapoi e un lucru destul de clar. El provoacă regres, mai ales când devine un complex. Pe Mihăiță îl incriminau toți, de la părinți la educatoare, că face “unu-n față, doi în spate”; asta până când s-a supărat și a vrut să fie Campion. E oare suficient?
O RULETÃ este evident mai strălucitoare comparativ cu o medalie (?).

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!