poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 371 .



Despre Ucraina dar și despre țara mea
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2022-01-26  |     | 



Despre Ucraina dar şi despre ţara mea...
Am intrat în UE ceeace doreşte şi Ucraina. De ce am dorit intrarea în UE?
Păi am vrut să putem circula liber, să scăpăm de comunism şi mai ales de ruşi. Am uitat istoria că nemţii şi ruşii ne-au folosit ca monedă măruntă, alături de Franţa, Anglia , SUA. Ne aflam ca şoarecele între două pisici, una care dorea să ne mănânce ruseşte, cu poftă şi cu forţă alta , mai educată, care sorbea mai întâi sângele, se juca cu prada aruncând-o în sus şi dându-i veşnic senzaţia că va scăpa şi totul uman, cu o cârpă la ochi să nu suferim!
Aşa cum a fost preferată Grecia, care a trăit bine şi trăieşte în continuare cu toate şmecheriile financiare, dar care a picat pe partea bună când am fost lăsaţi la ruşi de către puterile aliate, acum suntem ţinuţi jos, ca o simplă piaţă de desfacere pentru produsele de mâna a doua din vestul Europei şi sursă de forţă de muncă ieftină pentru propăşirea vestului. Poate că pe vremuri politica uşilor închise a Chinei a fost de bun augur, nu mă pricep prea bine, dar America nu se simte deranjată de faptul că tipăreşte dolari în draci şi că în China s-au strâns vapoare din bancnota lor. China nu are interes să prăbuşească America pentru că pe seama ei dar şi a celorlalţi are creştere economică și ce creștere!. America ar leşina dacă poporul chinez ar scoate toţi dolarii existenţi în China şi ar face cumpărături , de toţi banii , de pe piaţa americană. Cel mai bine în ultimele zeci de ani au ieşit cei care au reuşit să se impună prin teroare şi ai căror lideri au fost răsplătiţi cu premiul Nobel pentru pace şi cei care au devenit ameninţări de forţă militară şi nucleară pt. că au monedă de negociere şi li se va da tot ce vor dori. Ucraina ar trebui să se gândească de 2 ori înainte de a dori să îintre în UE şi să tragă cu ochiul la ce se întâmplă în Romania, DEZASTRU. Acest dezastru, politic şi economic este întreţinut de Germania şi restul UE, menţinând la putere un preşedinte votat cu 66,66% şi nedemis pentru călcarea în picioare a Constituției. El este întreţinut de politicieni autohtoni veroşi şi de o justiţie compromisă care se compromite din ce în ce mai mult păstrând doar setea de bani şi de putere. Am să închei cu vestitele cuvinte ale unui domn cu handicap sever dar care, chiar dacă este pensionat şi ar avea nevoie de un câine utiluitar, rosteşte judecăţi de valoare...şi voi cita aproximativ ÎN ASTA CONSTĂ MĂREŢIA DREPTULUI CĂ JUDECĂTORUL HOTĂRĂŞTE CE ŞI CUM VREA EL!
Când magistrații dau statul în judecată(judecata lorr!) câștigă mereu, când diversele categorii sociale acționează statul în instanță, în 96,3% pierd în fața statului. Magistrații fac grevă? A, nu! Ei organizează proteste și ,,restrângere temporară a activității”! E cu totul altceva!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!