poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3063 .



Intre \"da\" si \"nu\"
personale [ ]
Maxime si reflectii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2005-05-20  |     | 



Ploaia obosită cu sunete de rugină ne închide în crisalida depresiei.
Între un “da” și un “nu” există intervalul indeciziei și nehotărârii de a alege varianta pozitivă sau negativă ,când ambele opțiuni fac echilibristică pe un fir de zâmbet sau pe un fir de tristețe.
Cu furtuni în păr desfăcute în fire de fulgere și cu ochii nimbați de vise cerem ,însetați, o picătură pură din poțiunea panaceu a iubirii imaculate.
Fluturi scutură cenușa somnului ,unde coșmarurile ard pe aripile visului purtat pe înălțimile unui cer livid de mizeriile umane.
Să spui “da” înseamnă a fi în acord cu tine însuți, a-ți da acceptul la întrebări care cer răspunsuri tranșante , a avea forța intrinsecă de a recunoaște un lucru sau un fapt, a te apropia de adevăr prin sinceritate.
Să spui “nu” înseamnă a avea puterea să te opui ,când ceilalți spun “da” , a avea tăria să faci opinie discordantă cu majoritatea, a nega printr-o minciună o realitate potrivnică.
Între “da” și “nu” se inserează “nu știu” care este nociv și impropriu gândirii.
Să spui “nu știu” înseamnă că ai o fire îndoielnică și o părere incertă despre idei, acțiuni, lucruri, fapte, înseamnă că ești dominat de necunoaștere , incertitudine și nehotărâre, înseamnă că părerea și gândurile tale nu contează într-un cerc social.
Cei ce spun cu preponderență “nu știu” sunt oamenii mici, care nu au idei și principii după care se călăuzesc în viață. Oamenii mari spun întotdeauna “da” sau “nu” ,căci respectul pe care îl acordă lor oamenii mici face ca părerea lor să conteze.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!