poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1697 .



placebo
personale [ Gânduri ]
vindecare prin ura

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [keNnY ]

2005-02-17  |     | 



E ciudat cum o fiinta umana poate sa raneasca o alta fiinta umana, chiar si fara un contact direct. Oamenii sunt atat de delicati, atat de fragili incat ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte sa lovim un om. L-am putea omori dintr-o singura lovitura, l-am putea strivi sub pantof ca pe o floare fara sa vrem. Cea mai fragila parte componeneta a unui om este creierul si anume acea parte a creierului care gazduieste ceea ce numim suflet. Acest suflet este o colectie de sentimente si idei care formeaza caracterul aparte al unui individ, ceea ce il diferentiaza. O rana provocata in suflet pare sa doara mai mult decat o rana provocata asupra corpului in sine. Daca durerea pe care o simtim la nivelul fizic este dictata de catre centri nervosi atunci ce conduce durerea sufletului?
Sa fie oare contradictia care se realizeaza in mintea individului in momentul producerii "ranii" in suflet? Aceasta contradictie avand loc in mintea individului si realizandu-se intre setul de idei pe care le contine creierul acestuia si noua informatie oferita de un eveniment sau o alta persoana? ... Posibil... Putem recurge aici la ideea ca memoria umana lucreaza in trei faze, si anume:
a) asimilarea cunostintelor noi despre un anumit lucru(numim aici lucru un eveniment,un cuvant,o idee) care pana in momentul respectiv ii era necunoscut;
b) compararea informatiilor (in momentul in care individul este surprins intr-o ipostaza oricare el face recurs la conistintele sale referitoare la acea ipostaza si incearca sa puna in aplicare ceea ce a invatat sau ceea ce a mai facut aflandu-se in aceea situatie)
c) scrierea unei informatii noi peste o informatie mai veche (acesata ultima faza poate exista in momentul in care unele conditii din viata individului se schimba, sau atunci cand i se spune ca o anumita cunostinta a sa a fost asimilata gresit si este reinvatat)
In ceea ce priveste aceasta ultima faza, cred ca este cea mai dificila si cel mai probabil poate provoca suferinta individului. Individul este nevoit sa adopte o noua atitudine privind un anumit lucru(ceea ce am denumit ca fiind eveniment) din viata ta. In aceasta ipostaza individul nu se va putea adapta noii situatii de cele mai multi ori si va fi fortat sa isi aminteasca de fiecare data noua informatie. Amintirile individului il vor face sa regrete trecutul si sa incerce sa uite acea informatie veche.
--------------
"Durerea a disparut sau a fost redusa. In orice caz trebuie sa multumesc persoanei care m-a facut sa sufar(m-a ajutat sa inteleg). Dar locul durerii a fost luat de ura. Incerci sa urasti pentru ca regreti. Regreti trecutul, trecutul care iti placea atat de mult. Acum cand esti fortat sa vezi prezentul iti dai seama ca nu ti-au mai ramas decat amintirile. Dar daca le voi pierde? Ce voi fi atunci? Un om nou? Ma pot minti singur si ma pot lasa mintit de ceilalti, dar oare asta ma va face mai bine? Ma va vindeca? "

Am dat uitarii durerea
Nu m-au vindecat nici alcoolul nici berea,
Oricat as mai incerca,
Durerea aceasta nu va inceta,
Nu va pleca si nici nu ma va lasa,
M-am saturat sa-ti mai arunc vina mea,
Acum trebuie sa stii ceva:
"Acesta e durerea TA!"


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!