poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5313 .



scrisoare deschisă
personale [ ]
prietenului meu de pe poezie.ro

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [profetul ]

2005-01-05  |     | 



Dragul meu,

Îți scriu aceste rînduri care sper să te găsească sănatos.
Un sfat pe care l-am primit și eu cu mulți ani în urmă și pe care ți-l dau și ție este să nu iei decizii majore în momente de criză. Întotdeauna greșești făcînd astfel. Motivele pot părea justificate dar decizia este tarată de erori și pripă. Recunosc că nici eu nu am urmat sfatul acesta întotdeauna. Sper ca tu să nu faci ca mine.
Un lucru pe care îl observ este faptul că totuși te-ai atașat prea puternic de acest site. Părerea mea este că aici ai greșit puțin. Și mie mi s-a întîmplat. Acest site conține două componente majore: comunitatea și atelierul. Sfatul meu este să nu dai prea mare importanță comunității și să nu te atașezi prea mult de ea. Oamenii sînt oameni și mulți sînt răi și mici, din păcate Alege-ți relațiile cu discernămînt și nu te investi în cele care nu merită. Chiar dacă îți place să fii apreciat nu respinge nici critica întemeiată și argumentată corect. În ce privește atelierul, părerea mea este să te folosești de el. Postează, experimentează, află opinii, polemizează inteligent, toate acestea pentru folosul tău și al talentului tău și, cine știe, pentru folosul viitoarelor tale volume de poezie sau proză. Adoptă o atitudine pragmatică. Viața este crudă, și imprevizibilă.
Am mai observat ceva. Că sub o anumită formă pentru tine poezia este o terapie. Într-un fel pentru fiecare dintre noi este sau a fost așa. Un lucru însă este important de avut în vedere: poezia nu este viață și viața nu este poezie. Nu lăsa ca hotarul dintre cele doua lumi să devină neclar pentru tine. Sînt unii aici pe site care au ajuns în această confuzie și îi compătimesc. Poezia este o slugă foarte credincioasă dar un stăpîn nemilos. Poate deveni cu siguranță un drog.
Detașează-te puțin de context, privește lucrurile din afară și rîzi. Nu te lua prea mult în serios, nici pe tine și nici pe cei cu care interacționezi. Asta te va menține lucid și armonios.
Nu mușca din nadă și nu da niciodată înapoi. Iartă cînd ți se cere iertare și recunoaște-ți greselile adevărate cu grație, noblețe și fără ipocrizie. Acționează întotdeauna din dragoste și niciodată din frică.
Nu uita, într-o zi vei privi în urmă la aceste zile cu nostalgie și plăcere. Nu le întuneca prin amărăciune.
Iar dacă nu vei reuși întotdeauna să faci aceste lucruri nu dezamăgi, oricînd ai
un loc lîngă mine în clubul poeților ratați.

Eu pornesc acum la un drum lung. Cînd ne vom revedea să te găsesc cu inimă bună și texte frumoase. Pînă atunci, Cel de sus să fie cu tine și să îți dea înțelepciune.

al tău,
Virgil a.k.a. profetul





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!