poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3940 .



Viitorul
eseu [ ]
SF ? - Mai vedem...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [canis_magus ]

2009-02-13  |     | 



Viitorul


Cred că lumea are o capabilitate imensă de reverie, însă un număr infim de oameni își permit luxul de a visa într-o lume închinată pragmatismului și ipocriziei evolutive. Căci evoluția nu ar trebui că implice eradicarea viselor, ci dimpotrivă, să fie fundamentată pe ele…
Totuși, visele vor fi unele sintetice, redefinite de expansiunea tehnologiei, care, în cele din urmă va semna actul funerar al speciei. Odată ce vom păși pe calea comuniunii cu tehnologia viitorului, aceasta trecând în mod automat în noi, vom deveni proprii noștri creatori, rasa umană nu va mai fi Homo Sapiens ci unul dintre potențialii descendenți: Homo Sapiens Cyborgensis sau Homo Sapiens Evolutiae.
Prima identitate va fi aceea a indivizilor compuși și din elemente tehnologice, implantate sau inoculate prin varii metode, iar cea secundă reprezintă ramura modificată prin jocul cu gene grefate pe spirala magică a codului nucleic. Nu vor exista combinații între aceste două ramuri desprinse din actuala formă de bază, pentru că vor exista dogme și concepții ferme despre puritatea produsului genetic și frivolitatea celui tehnologic, mecanic… Totuși, ambele vor fi în mod egal considrate de „tabăra adversă” drept denaturate, ceea ce, inevitabil, va crea fricțiuni…
De precizat că atât Cyborgensis cât și Evolutiae nu sunt altceva decât vagi impresii ale unor rase distincte, întocmai cum Istoria a susținut culoarea epidermei drept atribut diferențial al unor rase aparte în cadrul celulei de bază (cel puțin în acest moment al existenței, prezentul nostru) Homo Sapiens Sapiens. Castele vor fi separate doar de pozițiile sociale pe care le vor ocupa.
Fiindcă inițial Cyborgensis va fi fost dezvoltat cu intenții lucrative, pentru a servi drept mână de lucru și pentru studii bio-robotice, cyborgii vor ajunge să reprezinte clasa de jos a societății.
La antipod, Evolutiae, prin abilitățile psihice și neurale hiper-specializate și supradezvoltate, de „n” ori mai inteligenți decât ceea ce se consideră a fi acum „copiii supradotați”, vor fi conducătorii culturali, politici și spirituali ai societății. Ei vor fi, pe bună dreptate, oamenii perfecți. Nu vor avea nevoie de organizarea actuală a societății și o vor face uitată. Vor aplica un sistem politic cum nimeni nu ar putea visa azi, sau dacă visează cineva, i se pare utopic… Societatea de consum va fi, în sfârșit, obliterată, fiindcă urmașii noștri, copiii noștri, vor înțelege că planeta lor e unică, iar predecesorii lor, stupizii „homo sapienși”, au adus-o în asemenea hal că i-a urât cu fiecare firicel de praf și fiecare strop de apă.
Apropo de unicitatea Terrei, Evolutiae vor fi și primii oameni care vor instaura legături diplomatice cu alte specii galactice sau extragalactice. Vor exista schimburi de date și un turism de masă în galaxiile componente ale Grupului Local și considerate sigure de către forurile galactice.
Se vor folosi toate acele metode de călătorie spațio-temporală descoperite de marile civilizații galactice și Terra va ocupa un loc de cinste la masa bogaților.
Pe Pământ, Evolutiae vor aduce, în locul cyborgilor pe substrat uman, cyborgi și androizi Mittari și Takk (rasele cele mai puternice din Grupul Local) Cyborgensis rămânând în administrația planetară și ocupânduse de aspectele tehnice. Un fel de clasă inferioară transformată în clasă de mijloc, totul la un simplu ordin, fără tribulațiile prin care Istoria indica trecerea „străbunilor”.
Desigur, toate aceste lucruri vor fi cu putință numai cu ajutorul unui miracol, a unei intervenții divine, deoarece rasele superioare, care au ajuns la un standard al co-existenței cultural-economice și politico-militare pe care oamenii încă nu-l pot concepe, nu vor interveni pentru a ne susține către „lumină” și nici sforțări raco-brosco-știuciste, fiecare pe limba și în legea lui, nu vom da înainte, ba mai mult, ne vom bombarda sub pretexte din ce în ce mai absurde, unul dintre ele fiind și numele Dumnezeului ce ne-a pus pe toți sub soare.
E dezolant să consideri că doar divinitatea ne mai poate salva, dar, aceeași Istorie ne arată că Omul este incapabil de autoguvernare. Uitați-vă la cât măcel lasă în urma sa fiecare generație ce se stinge ! Priviți cât de mult smulgem din măruntaiele oceanului, omorând creaturi care ar fugi bând mările dacă ar putea rupe ochiurile morții… Cât de adânc sfredelim rocile și cât din toate astea folosim. Totul e risipă, totul e haos și amăgire…
Viitorul lui Homo Sapiens Sapiens, nu va fi decât extincția. În cele din urmă, fie nu va mai avea ce exploata, fie bolovanul ăsta albastru va opri la cotitură și îl va anunța că aceea e ultima stație, rugându-l frumos să coboare pe peron (sau trotuar), că prea mult a fost un despotic și descreierat mamifer.
„Cel-mai-cel !” Ãsta-i epitetul ce suflă vântul îngâmfării în velele mediocrului biped. Prădătorul Suprem, Absolutul Gânditor/Visător… Ce tâmpit !
Toate acestea mă fac să sper la ziua în care, crezând că-și face siși un favor, va aduce pe lume primii germeni, primele mlădițe, prototipurile viitorului său. Și cât de amărât va asista el, omul mediocru, „homo imbecilus”, la realitatea acelor zile, constatând că nici Evolutiae și nici Cyborgensis nu sunt compatibili din punct de vedere genetic cu el, iar la un moment dat nu va mai putea duce mai departe linia ADN, fiindcă a creat atât de mulți bebeluși Evolutiae încât din fiecare zece nou-născuți, nouă erau „îmbunătățiți”.
Natura își va intona apoi cântecul de lebădă, trimițând Răul în Abis… Cred.





© The Illusion Maker, 2007 for Authentic Designs™ of Maniacii Inc.®

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!