poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 52 .



Despre inițiere
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-06  |     | 



Inițierea este unul dintre principiile fundamentale în procesul de evoluție, începe chiar din primii ani de viață, când copilul este atras de unele aspecte din artă, cultură, știință și tehnică.
Atunci începe voința și imaginația să se formeze, să se dezvolte, când copilul dorește să aibă propriile inițiative, să facă tot ceea ce îi place, tot ceea ce prezintă interes.
Mediul familial, confortant, armonios, plin de iubire, influențează considerabil alegerile și inițiativele copilului.
În astfel de mediu se formează personalitatea copilului, se amplifică potențialul creator, ca atare din proprie inițiativă copilul devine cordial, amiabil, altruist, pacifist, compasional, tolerant, generos, se auto inițiază în idealism și iluminism transcendental.
Într-un mediu ostil, dezorganizat copilul se formează cu traume psihice și emoționale grave, ca urmare potențialul creator este încetinit, sau blocat, dezorientat, cu inițiative vagi.
Inițierea semnificativă se face de cele mai multe ori cu ajutorul unui mentor, al unui ghid spiritual, al unui dascăl dăruit profesiei., ca atare omul se descoperă plin de pasiuni, plin de vocații, plin de inițiative.
De la vârsta copilăriei cartea reprezintă farmecul inițiatic, mai apoi materiile de învățământ consolidează, stabilizează personalitatea omului, echilibrul psihic și emoțional.
Inițierea deschide calea spre autocunoaștere, calea de dezvoltare personală, lărgește orizonturile de cunoaștere, sistemul de gândire se perfecționează, se absolutizează.
Totuși cele mai impresionante, mai fascinante dimensiuni inițiatice, inspiraționale sunt splendorile și minunile naturii și ale universului, ele generează iluminarea.
Omul care se conectează permanent cu creațiile sacre ale naturii și universului devine incontestabil o ființă de lumină, cunoaște excelența intelectuală, rafinamentul și genialitatea intelectuală, devine un om desăvârșit și fericit pe toate planurile existențiale, se pune în slujba lumii, a Tatălui Ceresc, a universului, ca urmare în contact cu Marea Frăție de Lumină cunoaște MAREA INIȚIERE
Maeștrii spirituali au creat o seamă de tehnici inițiatice precum; meditația transcendentală, yoga, reiki, akasha, auto- hipnoza, hetero hipnoza, ritualurile șamanice care induc o dezvoltare a personalității impresionantă, spectaculoasă, fascinantă.












.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!