poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 57 .



Despre bunul simț
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-16  |     | 



Bunul simț reprezintă o educație aleasă, un caracter echilibrat, elegant și rafinat, este echivalent cu bunul gust.
Bunul simț precum bunul gust se distanțează total de ironie, de cinism, de ignoranță, de aroganță.
Bunul simț nu poate fi asociat cu invidia, cu ura, cu disprețul, bunul simț reprezintă cuantumul celor cinci simțuri fundamentale; văzul, auzul, gustul, mirosul, pipăitul. Un om cu bun simț nu se rușinează de faptele și gândirea lui, nu se dezice de caracterul său analitic, foarte rațional, constant în convingerile sale.
Un om cu bun simț identifică facil plusurile și minusurile din viața lui și a celor cu care conviețuiește, este perseverent în realizarea proiectelor de dezvoltare personală.
Categoric bunul simț ca bunul gust evidențiază calitatea superioară a celor șapte ani de Acasă.
Cel mai semnificativ aspect al bunului simț este empatia manifestată față de oamenii aflați în nevoi, care îl determină pe om să sară cu rapiditate în ajutorul lor, este un fel de al șaselea simț, care îl avertizează pe om să ocolească pericolele, conflictele.
Unui om cu bun simț nu i se închid ușile în față, dimpotrivă este primit la masa tratativelor în scopul unei colaborări, ca urmare își poate crea relații de prietenie stabile pe baza încrederii și a entuziasmului creator, pe baza optimismului de necombătut.
Pe scara de valori bunul simț se află pe o treaptă superioară, ceea ce face posibilă evitarea căderilor psihice, emoționale, evitarea capcanelor existențiale.
Fiecare om educat își dorește să aibă în preajmă oameni cu bun simț, cu care să se sfătuiască, să se susțină, să i se insufle un moral ridicat în fața greutăților existențiale.
Un om cu bun simț are impresionante reguli de conduită, își asumă responsabilitățile față de familie, față de partenerul de cuplu, față de prieteni, față de societate.
Nu în ultimul rând, un om cu bun simț este corect, concret, expresiv, determinat, motivat, sincer, loial, jovial, demn de toată încrederea și aprecierea.
Respectă și se supune legilor universului, ale divinității, creează idealuri, visuri, bucurii, speranțe, oportunități, nu se lasă intimidat de provocări spectaculoase, nimic nu îl poate opri de la procesul de evoluție pe cele mai înalte nivele.
În concluzie oamenii cu bun simț emit lumină spirituală, cu gândul cu cuvântul cu fapta, își trăiesc viața în concordanță cu voința divină, convingerile lor, experiențele lor de viață pot fi luate ca exemple de urmat.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!