poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4823 .



Târgul Internațional al Cărții de la Ierusalim – Ediția a 24-a
articol [ Evenimente ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [marlena ]

2009-02-16  |     | 



Intre 15 și 20 februarie se desfășoară la Ierusalim (pentru a 24-a oară) Târgul Internațional de Carte, unul din importantele târguri de acest gen din lume.
Cel mai important eveniment este acordarea Premiului Ierusalim. Anul acesta a fost acordat scriitorului japonez Haruki Murakami, de către primarul Ierusalimului, în prezența președintelui statului israelian, Shimon Peres.
Photobucket
Murakami a venit în Israel în ciuda presiunilor la care a fost supus de către grupări palestiniene și pro-palestiniene. "Am venit în Israel în primul rând pentru că s-a încercat să mi se impună să nu vin", a declarat proaspătul laureat. Haruki Murakami s-a născut în 1949 la Kyoto. A scris 20 de romane și a fost tradus în 40 de limbi. În românește a fost tradus de către Angela Hondru, Silvia Cercheaza, Andreea Sion, Iuliana Tomescu.
Nu numai Târgul de Carte a devenit faimos în lume, ci și acest premiu literar: acest premiu prestigios a fost decernat în decursul anilor scriitorilor: Bertrand Russel (1963), Jorje Louis Borges (1971), Eugen Ionescu (1973), Simone de Beauvoir (1975), Octavio Paz (1977), Graham Green (1981), Milan Kundera (1985), Ernesto Sabato (1989), Mario Varga Llosas (1995), Jorge Semprun (1997), Arthur Miller (2003).
Cinci dintre laureații "Premiului Ierusalim" sunt și posesorii Nobelului pentru literatură.
Peste 600 de editori și scriitori din peste 30 de țări sunt prezenți aici.
România, ca și la edițiile anterioare, e reprezentată de nu puține personalități literare. Mâine vor fi lansate Operele complete ale lui Norman Manea (cel mai tradus prozator român contemporan), în prezența lui Bogdan Alexandru Stănescu.
Photobucket
Petre Cimpoeșu va citi din cartea sa "Simion liftnicul. Roman cu îngeri și moldoveni".
Marți, Gabriel Chifu va participa la o cafenea literară împreună cu scriitori din Norvegia, Italia și Ungaria.
Dan Lungu va citi din ultima sa carte "Cum să uiți o femeie".
Miercuri Radu Aldulescu va citi din cartea sa "Prorocii Ierusalimului".
Vineri va avea loc o masă rotundă consacrată literaturii române actuale și impactului ei asupra vieții culturale din România de azi. Vor lua parte scriitorii Radu Aldulescu și Petre Cimpoeșu.
Alți invitați din România: artista plastică Ioana Ursa, din partea Clubului Ilustratorilor de Carte din România, Lucia Toader, coordonator al programului "Burse pentru traducători străini" al Centrului Național al Cărții și Bogdan-Alexandru Stănescu, directorul editorial al filialei București a Editurii Polirom.
In colaborare cu Asociația Scriitorilor Israelieni de Limbă Română, ICR Tel Aviv va organiza o întâlnire cu reprezentanții Editurii Hasefer din România, dedicată publicului israelian de limbă română.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!