poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7281 .



Serile Artgotice 2011
articol [ Cultura ]
februarie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [codex ]

2011-02-20  |     | 



Photobucket

Marți, 22 februarie, la orele 18, la Atrium Classic Cafe (Piața Mică, nr. 16), va avea loc a doua ediție din acest an a Serilor Artgotice – arte în dialog. Proiectul este organizat de Asociația Artgothica Sibiu, pentru a facilita dialogul între artiști din orașe diferite, dar și între artiști și publicul larg. Invitații serii sunt scriitorul Silviu Guga și artistul plastic Niu Herișanu.

Scriitorul Silviu Guga a debutat în antologia cenaclului studențesc „Pavel Dan” din Timișoara, „Efigii”, în 1968. În același an, a publicat în revista Amfiteatru o povestire care a fost apreciată de Monica Lovinescu la postul de radio Europa liberă. Debutul său în volum a fost sistat în 1972, întrucât titlul cărții era „Ceva trebuie sacrificat”, iar autorul nu a acceptat să-l schimbe după cum i se sugerase. Abia după 35 de ani, în 2007, a debutat cu romanul „Băiatul din două lumi”, care a primit Premiul pentru debut al Filialei Sibiu a Uniunii Scriitorilor din România, fiind apoi tradus în limbile italiană și maghiară.

Artistul plastic Niu Herișanu a urmat cursurile Școlii de Arte Timișoara, specializarea Sculptură-ceramică, după care a efectuat o specializare în artă decorativă și design de interior în București. A fost creator de produse ceramice, sculptor, designer de interior și restaurator în piatră și ceramică. După 1989, și-a continuat activitatea ca artist plastic liber profesionist, executând lucrări de sculptură, ceramică, grafică, grafică publicitară, design, design de interior, instalații, artă monumentală și restaurare în spații particulare, sedii de firme, hoteluri, supermarketuri și spații publice, în țară și peste hotare. Din 1980 până în prezent, a avut cinci expoziții personale de sculptură și ceramică și participă cu lucrări de artă plastică la majoritatea saloanelor anuale, bienale de sculptură și ceramică, precum și tabere de creație și expoziții de grup (peste 150). Lucrările sale pot fi regăsite în colecții particulare și publice în peste 30 de țări din întreaga lume.

Membrii Asociației și invitații lor se vor întâlni cu publicul în fiecare lună, pentru a propune sibienilor un dialog cu artiști locali sau din alte orașe ale țării, reprezentanți a două arte. De fiecare dată va fi invitat un scriitor, iar cel de-al doilea invitat va reprezenta, după caz, pictura, sculptura, filmul, muzica sau alte domenii ale artei.

La fel ca și în anii trecuți, site-ul agonia este unul dintre principalii parteneri media.

Vă așteptăm cu drag!



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!