|
agonia
texte
comentarii
membri
Colecţii
atelier
Librărie virtuală
Biblioteca virtuală
Chat literar
Galerie fotografie
Top siteuri literare
Linkuri culturale
Linkuri culturale
Texte Recomandate
■ Life is life
■ Școala de nebuni
■ decor
■ No commission policy
■ KW
■ Apoi reîncepe forfota obiÈ™nuită
■ soare de sticlă
■ sunt în corpul meu
■ biserica trupului
■ am învățat să supravieÈ›uiesc È™i aÈ™a
■ LaraicaElbaSavaÈ™iDrina
■ a învăța să dialoghezi cu sine sau cum să faci o breșă într-un zid interior
■ Dina vorbeÈ™te cu Dina
■ când vine aia să ne schimbe hainele
■ ​fără titlu
■ stejarul
Romanian Spell-Checker
Poezie - Poezii
Dictionar de rime
proza, eseuri, literatura
Top siteuri literare
noutati IT, jocuri
Romanian Trends
Laptop
Contact
Contact Email
Trimite o scrisoare catre editor
|
|
|
Joi, 14 aprilie, Florin Săsărman la Casa Eliad comunităţi [ poezie.ro ] dacă doriți un loc rezervat vă rugăm să vă anunțați prezența printr-un comentariu
- - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - de Radu Herinean [raduh ]
2005-04-09
| |
Joi, 14 aprilie, începând cu ora 19:00 Atelierele Artistice Agonia vă invită la o seară de muzică și poezie ce va evolua în jurul unui concert din turneul de lansare al albumului Buchetul, semnat Florin Săsărman.
Printre invitați se vor afla: Maria Gheorghiu, Vali Șerban și poetul Dan Moșoiu.
Vor mai recita membri ai cenaclului Agonia.
Florin Sasarman s-a nascut pe 24 Decembrie 1961 in localitatea Beclean, jud.Bistrita Nasaud.
Absolvent al Institutului de Invatamant Superior din Baia-Mare,in 1984; absolvent al Facultatii de Comunicare si Relatii Publice "David Ogilvy",cursuri post-universitare,2003, Florin Săsărman și-a făcut debutul pe scena ca interpret de muzica folk in anul 1978,la Beclean.
Invitat de catre o trupa de teatru sa cante in antract, a interpretat Plumb si Lacustra(pe versuri de G.Bacovia,talmacire muzicala proprie), Ai, hai si Ranitul dintre linii.
Dupa Bacovia am incercat sa cant Mircea Dinescu, intentie care "m-a tinut" 2-3 ani. Apoi am cantat versuri care mi-au placut din diversi poeti,dar toate acele cantece s-au pierdut pe drum.
Membru al Cenaclului FLACARA in anii 1984 si 1985. Debutul s-a produs cu un cantec de-al meu, Pian, dublat apoi de un altul, pe versurile lui Adrian Paunescu, Cantec de razboi("Substantivele").
Tot din timpul Cenaclului dateaza si "Floare la rever",cantec ce va aparea in curand pe un album.
La sfarsitul anului 1984 am primit Marele premiu al Cenaclului Flacara pentru debut,premiu acordat atunci si Nicai Zaharia.
Participant cu recitaluri muzicale la numeroase intalniri literare in tara( ex:Festivalul International de Poezie Sighetul Marmatiei,incepand din 1994,anual,cu recital de muzica folk,Festivalul "Aurel Dumitrascu", Piatra Neamt etc), dar si in strainatate (ex.Olomouc, Cehia 2003, Festival International de Poezie, Praga, mai 2004, la invitatia Asociatiei Cehia-Romania). Concerte de colinde si pricesne in biserici din tara,dar si din strainatate (Yugoslavia, Ukraina, Italia).
Discografie:
1994 – "VITRALII", caseta audio, Aletheia, Bistrita.
1995 - "Oareunde pe pamant", colinde; caseta audio, East & Art, Bucuresti.
1997 - "Locul inimii noastre" (versuri Vasile Voiculescu); C.D. si caseta audio, Star Music Production, Bucuresti.
2003 - "Seara Craciunului nost’ ", colinde; Electrecord, Bucuresti.
In cursul lunii martie, a.c., Casa de discuri Electrecord a produs albumul "Buchetul", titlul fiind ales dupa un cantec pe versurile lui Alexandru Macedonski. Acest nou album va contine 13 cantece folk si un cantec bisericesc, "O,Maicuta Sfanta !", imprimat in anul 2000 in biserica Manastirii Putna, impreuna cu un cor al calugarilor de acolo. Cantecele incluse pe albumul "Buchetul" sunt compuse pe versurile unor poeti ca Alexandru Macedonski, Serghei Esenin, Lucian Blaga, Octavian Goga, Nichita Stanescu, Adrian Paunescu s.a.m.d.
Imprimarile au fost facute la Mega Digital Studio, din Cluj Napoca.
Director al Asociatiei Culturale "ROMANIA DIN INIMA MEA", organizatoare a Festivalului National pt.Tineret "Bistrita Folk" (3 editii pana acum) si a "Intalnirilor literare Radu Saplacan" de la Beclean(2003,2004).
|
|
|
|