poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1215 .



Cosmarul
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ThunderBird ]

2007-05-26  |     | 



Cand s-a trezit era intins pe holul care ducea spre dormitor.Avea dureri mari de cap.Si ameteli.Picioarele ii tremurau.Se uita in jur si simti deodata cum il cuprinde o durere de stomac mai puternica si mai intensa ca oricand.
Cu greu reusi sa se ridice.Sprijinindu-se de peretele plin de mucegai, pe suprafata caruia cu greu mai puteai sa distingi cateva urme de var.
Casa era veche si nu arata ca si cum cineva ar locui acolo. Si totusi, lui ii placea.
Ajunge greoi in fata dormitorului.Dupa o clipa in care s-a oprit sa isi traga sufletul de parca ar fi depus un efort iesit din comun, deschide usa camerei.Goala.Fereastra era deschisa.A vrut sa paseasca inauntru insa ceva l-a impiedicat sa faca asta.Vantul deschise ferestrele si voci necunoscute incepusera sa ii cutremure gandurile.
Inchise ochii pentru o clipa si simti cum pamantul se invarte cu el.
Se intoarce cu fata spre celalalt capat al coridorului, acolo unde se gasea sufrageria.
Se deplaseaza intr-acolo.Ajunge in fata usii.O deschide.Paseste pe parchetul umed.Inauntru bezna. Doar o pala de lumina ce se strecura printr-o gaura din tavanul ce statea sa cada facea ca masuta veche sa para ca noua.
Un miros cumplit, ca de hoit ii patrunse narile.Il cuprinse o stare generala de voma din cauza mirosului insuportabil.Iesi din nou in hol si inchise usa in spatele lui.
Rezemat de usa, simtea cum totul se prabuseste deasupra lui.Picioarele incepusera sa il doara tot mai tare, capul il durea ingrozitor, iar durerile de stomac se intensificasera parca si mai mult.
O lua la stanga , iesi de pe hol si pasi in bucatarie.
Simtea ca nu mai are vlaga.Il cuprinse o stare de neputinta.Isi dorea sa moara.De fapt, nici nu mai avea mult de trait.Stia si el asta.
Se indrepta spre fereastra larg deschisa si observa ca incepuse sa ploua.
Era o vreme mohorata, in ciuda soarelui care batuse cu putere pana atunci.Vantul incepuse sa suiere cu si mai mare putere, fereastra incepuse sa se tranteasca, iar picaturile mari de ploaie care cadeau pe tejghea ii accentuau starea de neputinta.
Cazu la pamant.Simtea ca ii venise sfarsitul.Cu o ultima zvacnire se duce langa frigider si deschide usa.Era gol.Apoi, inainte sa isi dea ultima suflare un gand ii strafulgera mintea: IN ROMANIA SE MOARE DE FOAME.


.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!