poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1643 .



Cea mai Cea-Secundo
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2006-12-12  |     | 



Cea mai Cea
Secundo
Seria” Găini necălcate”





Toată lumea știe, când găina ouă, cotcodăcește. Înaripata pe care o cunosc eu este una specială, de cum se așează pe cuibar se înfoaie, cârâie, își repede ciocul ca pe un picamer în cine se apropie de zona interzisă, așa că suratele încep să-i țină isonul. Pe un Mal, Cocoșul trezit din somnolență întreabă, fetelor a început concursul ?!
Vă spun drept și pe mine m-a intrigat Găina cu Pricina (accentul pe ultimul a). Am dat fuga să văd, a făcut oul de aur, unul cu două gălbenușuri sau este mânjit cu sânge, semn al eforturilor Ei de creație..
Nimic din toate acestea ! Era un Ou absolut normal, nici prea mare nici prea mic, fără vreo particularitate care să-l deosebească.
Doar Găina continua să cotcodăcească, altminteri foarte inteligent, la fel și suratele precum și domnul Cocoș.
Ce vrea Moțata prin gălăgia pe care o face ? oul ei să fie să fie unul ...însemnat. Cum publicitatea în jurul Rotundului era din ce în ce mai zgomotoasă, Găina cu Pricina și-a închipuit că a zămislit Ou nemăsluit unul Profețit. Drept urmare, ca semn al evoluției spirituale, pe lângă „ cotcodacul” obișnuit, în mici răgazuri, ciocănește coaja albă sidefie a Eului că poate astfel descoperă ce este înlăuntru. Ce să fie?! Este unul din milioanele de ouă ce apar zilnic pe mapamond, nici măcar plod nu are! Domnul Cocoș în loc s-o calce fâlfâie aripile și strigă, Cucuriguuuu, peste trei zile, fără intervenții și pile, dau o știre, Oul pe care îl premiez e Androgin dar mai întâi îl verific în raza de lumină solară.
În cele din urmă, celebra noastră Găinușă, ba nu, dropioară, e mai exotic, a înghițit în mare grabă gălbenușul deși domnul Cocoș abia îl premiase.
Ce-a urmat vă spun cu altă ocazie, doar că la întrunirea de a doua zi a strigat apăsat suratelor, Ciocu mic dragelor, doar Eu sunt Solista ! Și dacă vreți autograf de la Mine, așezați-vă în liniște și frumos la coadă, Mie îmi place să aud, nu să văd, cum „se furișează spre noi Gaura Neagră”, aia galactică. E timpul să aflați și voi cum s-a născut Universul!

Morala

Cotcodăciți, cotcodăciți, cotcodăciți! Chiar dacă zămisliți Oul fără plod, ceva tot rămâne!

Avertisment! Orice asemănare cu Orătăniile din Ograda mea este absolut întâmplătoare.

Nicolae Aurelian Diaconescu

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!