poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3912 .



Dragi tovarăși și pretini,
proză [ ]
Ca răspuns lui Mihai Zabet, “Ce ar fi fost daca nu exista 1989”

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariada ]

2006-05-19  |     | 



Vreau să mulțumesc pe această cale tovarășului Zabet Mihai, membru de cinste al asociației noastre, a familiei noastre Agonia, care a deschis acest subiect și mi-a dat mie șansa să iau cuvântul în această adunare.


Dragi tovarăși și pretini,

Pe ordinea de zi a ședinței noastre am două puncte:


1- să-mi fac autocritica
2- darea de seamă a locurilor la facultăți și situația înscrierilor pînă azi.


O să încep cu punctul doi, acesta fiind mai scurt. După cum am aflat din pagina tovarășului Zabet cîțiva membrii UTC dintre tovarășii noștri de muncă de aici, sînt intersați să afle cum se stă pînă la această oră cu înscrierile pentru facultăți în București. Am aflat după cum urmează:

-Facultatea de drept București: 25 locuri, 25000 candidați, media ultimului admis anul trecut, 10. (24 deja ocupate de: 2 pentru tovarășul viceprim, 2 tovarășul milițian șeful departamentului , 7 tovarășul ministru al agriculturii, restul încă n-am aflat, 2 în Valea Jiului, 4 în Popești Leordeni)
-Facultatea de Litere București: 30 locuri, 18 000 candidați, media ultimului admis anul trecut 10. (29 deja ocupate pînă în prezent, de la noi de la Agonia am văzut cîțiva înscriși și admiși înainte de examen, dar treacă de la noi, suntem o familie mare).
-Facultatea de Istorie 1 loc, candidat și admis tovarășul nicolae ceaușescu, cel mai mare participant la toate adunările populare de la Burebista încoace, după cum o arată toate cărțile de istorie, preaiubitul nostru conducător, al acestui popor încercat, alături de Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare.
-Facultatea de chimie, 1 loc, pentru continuarea cercetărilor academice ale preaiubitei noastre, elena ceaușescu, academician doctor inginer cu rezultate incontestabile în țară și în străinătate, pentru ridicarea pe culmile progresului a chimiei românești.

La restul facultăților încă nu am situația dar pot afla la cerere, pe care o depuneți la secretariatul partidului și în termen de 6 luni veți primi răspunsul în ordinea de zi a ședintei Uniunii Tineretului Comunist, stabilim data ședinței ulterior, prin supunere la vot

Cu adîncă prețuire în suflet, după cum îi mai spuneam și tovarășului Zabet Mihai înainte de această ședință, cu gîndul la mărețele realizări ale partidului nostru, în frunte cu conducatorul lui iubit și cu conducătoarea noastră iubită, mă înscriu și eu la cuvânt astăzi.
Privesc în urmă la realizările saitului nostru și mulțumesc din toată inima că am această ocazie să-mi fac autocritca să știe și alții ce-am făcut.
1.-Am cumpărat adobefotoșop de la un neamț, care m-a mințit și n-am știut de care parte a zidului din Berlin se află, eu am crezut că-n partea bună și nu în cea asupritoare; am efectuat această operațiune prin această invenție mîrșavă care este Internetul și am avut intenția să trimit poze la niște străini, poze cu mine și cu locul meu de muncă, alimentara Albina, de unde ei ar fi putut spiona programul propus și pus la înfăptuire de tovarășul nostru iubit, acela de sănătate optimă, de sănătate a poporului, de scădearea obezității prin alimentația cu pește la conservă în sos tomat, macaroane și oțet. Nu am deținut valută, aici am respectat legea, am plătit softul cu cartela mea de pâine pe două luni. El m-a rugat să mă semnez pe ea, căci asfel cartela va valora și mai mult cînd o va vinde pe Ibei.
2.-Pentru că nu mă pricep la soft, dar am vrut să am și eu saitul meu pe care să-mi pun programul tv, să aflu exact cînd se dau știrile cu creșterea producției, să-l văd pe iubitul nostru conducător vorbind, am folosit un preten și tovarăs softist chinez, iar el mi-a scris că pot să plătesc cu cartela de zahăr, făină și ulei, că se descurcă el cumva să le ia fără să stea la coadă, iar dacă e să stea la coadă două zile, a zis că la ei nu contează. Vă rog să mă credeți că acest lucru nu se va mai repeta, pentru că e greu să stau acum în fața calculatorului și să mănînc macaroane fierte, pe care am presărat puțină brînză de la bunica, pe care a cumpărat-o de la vacile Cap-ului, după ce a dat de cinci ori mai multă producție decît anul trecut, pimind și medalia de fruntaș în munca socialistă. Dar pretenul meu chinez a intrat pe chat cu mine într-o noapte și mi-a zis că n-a putut folosi cartela la ei, rația fiind prea mare, ei fiind mai mici de statură, m-a rugat să-i plătesc cu peipal, o altă invenție imperialistă, această monedă virtaulă, sursă de activități ilicite, în străinătate, nu și la noi în țară.

3.-Am mai greșit și cu faptul că am făcut daunlod de un program care este interzis de lege și anume Skipe, cu care am vorbit în Italia și Canada cu doi străini, pe gratis. Mai mult de atît, în fiecare noapte după ce vine curentul și trebuie să stingem lumînările, mă bag cu laptopul sub plapumă și vorbesc cu iubitul meu din America, dar promit că nu se va mai întîmpla acest lucru, deoarece el a avut îndrăzneala să-mi propună să-l vizitez în Dallas, ba să mă mai și mărit cu el. A zis că sună el la Ambasadă pentru viză, vă dați seama, nu a putut el, acest element imperialist să priceapă că eu nu pot merge într-o țară în care cei săraci sunt asupriți de către cei bogați, în care nu există identitate națională, în care nu există partidul comunist și în care eu nu-mi voi găsi locul. El nu a vrut să vină în Republica Socialistă România, să devină cetățean român, să devină membru UTC, să renunțe la cetătenia americană, prin urmare, am încetat orice relație cu acest JR, doar mă uit în fiecare sîmbătă de la șase și zece pînă la șase și douăzeci și opt ce face el acolo, în țara lui, cum își conduce afacerile și cît de nefericită aș fi în acea societate depravată.
Prin urmare, vă rog să supuneți la vot pedeapsa pe care mi-o propun singură, optisprezece ani de închisoare.
Vă mulțumesc dragi tovarăși, trăiască partidul în frunte cu conducătorul nostru iubit, într-o țară pe culmile cele mai înalte ale democrației, succesului, ale unei societăți multilateral dezvoltate, vă mulțumesc!




.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!