poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2570 .



Caut urgent translator
proză [ ]
Zâmbet la malul mării

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2008-02-20  |     | 



13.02.2008


Caut urgent translator
Zâmbet la malul mării



Am primit multe cadouri de-a lungul timpului, o portocală, o bască, cinci nuci, două mere, un pix, patru sâmburi de migdale ... dar niciodată nu m-am bucurat ca atunci când am deschis pachetul cu darul acela special. Mi-l înmânase chiar Ea, tânăra pe care o admiram în taină.
Surpriza a fost încă de la ambalaj. Purta amprenta feminității Ei. A urmat o și mai mare uimire. De obicei mi se oferea cu diverse ocazii un singur obiect, acum erau trei ! Ori se știe ce încărcătură simbolică are cifra trei !
Să fiu sincer m-a impresionat în mod deosebit compresa ! Nu părea o cârpă obișnuită, arăta ca o eșarfă și era impregnată cu parfumul Ei de femeie. Cum răceala mă epuizase de mai multe zile am legat-o imediat pe frunte și minune ! Atât de tare mi-a înfierbântat capul că îmi șiruia transpirația pe ochi de parcă plângeam. Neprețuita podoabă m-a vindecat în câteva ore !
Sunt sigur că și în timpul caniculei își va face efectul, aceiași compresă îmi va răcori fruntea !
Mai era în cutie o ... mingiucă învelită în zeci de straturi de staniol. Am desfăcut ambalajul cu mișcări încete și-o măslină s-a arătat în toată splendoarea !
Să nu vă închipuți că am primit-o întâmplător.
În semn de protest pentru câte se întâmplă în lumea asta și mai ales în România, eram în a treizecea zi de grevă a foamei. Pentru a-mi testa voința îmi trimisese Domnița o măslină ! Trebuia s-o plimb prin cerul gurii în universul celui mai întunecat pericol. Dacă rămânea întreagă timp de o oră, în mai multe încercări succesive, banala scobitoare din lemn, a treia ofrandă din pachet, era înlocuită cu una din aur !
Cât sunt eu de insensibil când primesc lucruri de preț, de data asta mi-au sclipit ochii. Scobitoare din aur !
Hap ! Am aruncat măslina în gura mea largă și o plimbam de colo, colo, mângâind-o cu limba în toate felurile. Credeți că a fost ușor ? În fiecare secundă îmi venea s-o strâng de plăcere, cranț ! Salivam cum nu se mai întâmplase dar nu m-am mozolit, aveam scobitoarea. Când pendula bătea fix o oră de chin, înfigeam unealta în măslină și-o scoteam teafără și întreagă din scorbura cea plină de pericole.
O dezinfectam cu neprețuita compresă și după alte trei ore o trimiteam iarăși la cazne.
Am reușit ! Nu îmi venea să cred ! Enigmatica doamnă, mi-a trimis după trei încercări scobitoarea din aur. Fusese înfiptă în cocul Ei.
La început m-am bucurat enorm apoi tristețea m-a copleșit, aflasem că sofisticata creolă cu ochii verzi, poetă de mare viitor, scrie și vorbește doar în hindusă și eu nu pricep această limbă.


Nicolae Aurelian Diaconescu

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!