poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2154 .



Poveste veselă pentru oameni triști
proză [ ]
13 mai-25 noiembrie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2007-11-22  |     | 





Poveste veselă pentru oameni triști
13 mai-25 noiembrie



A început campania electorală și eu nu știu ?!! Azi, marți, ziua celor trei ceasuri negre, pe la ora 17.30 am primit la gura metroului un fluturaș “Pentru noi, ……., integrarea în UE nu a fost un scop în sine, ci mijlocul prin care românii să ajungă să trăiască la fel de bine ca europenii “.
Să comentez cele de mai sus? Mă abțin! Nu pot face același lucru la “zece motive pentru a ne susține” fiindcă “ Noi te reprezentăm în Europa”!! Mă refer mai ales la punctul nouă din fluturaș “ toți care candidează la Parlamentul European, îndeplinesc fără excepție, exigențele morale impuse pentru un Parlament Curat”.
Să-i iau pe rând pe cei care apar în fotografie !
Nu îmi permit să spun că domnul Prim sprijină grupurile mafiote cum a fost acuzat în direct la televiziune. Eu spun doar că … domnului Prim îi plac prea mult femeile!!! De altfel și mie îmi plac, …la fel de mult, doar că eu n-am avut curajul să ajung la a patra nevastă! Pot să cred că pe celelalte trei, le-a părăsit de moral ce a fost ?!!
În a doua fotografie apare un domn Comisar European, reprezentant al României în forul internațional. Se pare că dacă a ajuns acolo are multe calități, îi lipsește însă una esențială, nu a reprezentat interesele românilor, altfel s-ar fi delimitat de poziția celor care strigă în gura mare, “vrem autonomie teritorială” și alte bazaconii d’astea.
A treia fotografie este a domnului Euro parlamentar cu numele de alint al celei mai negre păsări care croncăne. Este acesta un om moral ?! “Sunt băiat de oraș” a spus în direct la televiziune strâmbând grațios din buze. Nu vă revoltați, fffffff suflă El șuvița de păr care i-a căzut peste ochi, tot în direct, pe același post de televiziune !
Fițele Domniei Sale de “băiat de oraș” ar stârni doar zâmbetul dacă n-ar fi și oportunist ! Numit avocatul unui personaj istoric, sau poate autopropus drept apărător că doar deține funcții înalte, l-a acuzat pe acesta mai ceva decât fostul procuror care l-a condamnat la moarte ! De ce-ai acceptat „maistre” postura asta dacă n-aveai de gând să-ți respecți mandatul de apărător ?! În alte situații de interes major pentru România, cum vei proceda, tot la comanda celor din umbră ?!
Ajungem la fotografia celui de-al patrulea personaj, un ministru demisionar ! Mare diplomat, exclamă o femeie care ca și mine a primit fluturașul, chipurile pentru un sondaj de opinie !
Vai de mine, pot să-l numesc diplomat (mare în nici-un caz) pe individul sub tutela căruia un subaltern semnează o scrisoare alături de alți “indivizi” pentru a-l debarca pe un Prim Ministru al altei țări?!!! Ce să mai spun de comportamentul față de cei doi “teroriști” români arestați de aliații noștri din Irak....
Și culmea, Dumnealui este cap de listă într-o asemenea competiție.Vă faceți iluzii fraților, cu asemenea locomotivă o să ajungeți poate până în Râpa Iepei din Valea Muierii. Drum bun vă doresc!
M-ar interesa totuși o persoană reprezentativă, ca doamna N., tiza mea, dar ce să-I fac și dânsa e dalmațiană, a invitat pe nepoată- sa în Parlament și aceasta, nici mai mult, nici mai puțin s-a jucat de-a votul !
Singurul bărbat adevărat, “ strong”, de altfel a și fost desemnat să conducă delegația în discuțiile de la Palat, este tizul personajului istoric pe care l-am pomenit mai sus, având numele mic al unei frumoase și mirositoare flori de mai. Sper să nu faceți imprudența să-l votați!
Domnia sa, tânăr, energic și bun orator, are o mare meteahnă, își vopsește părul! Și mie nu-mi plac bărbații care se vopsesc ! Pentru că aceștia vor să pară altceva decât ceea ce sunt ! Și-atunci pe cine alegem ?
Pe domnul Negrilă, câinele meu vorbitor! În mod sigur El ar apăra interesul național al României doar prin limbajul corpului. Sau și mai bine vedeți-vă de treabă, faceți o serenadă, mergeți la o bere, orice altceva! Ceea ce ni se propune în aceste liste e doar o mascaradă inflaționistă din perspectiva onestității, eticii sociale mai ales că, pe voi ….. Tanti Ioana, doamna învățătoare Anghelina, domnule doctor Vrabete, ca și pe mine, persoanele pomenite nu ne reprezintă.

N.B.
La circa trei luni de la aprecierea de mai sus, domnul cu Freză a avut o întâlnire de gradul zero cu o doamnă de care este îndrăgostit cel mai puternic om al Planetei! Mai târziu, în miez de noapte, într-un iatac de peste mări și țări, un El și o Ea se ciondănesc pe întuneric.
Turturica mea, l-ai acuzat pe Pițigoiul tău că are legături neprincipiale cu prietena noastră de familie !!! A fost doar o intoxicare a presei ! Eu fluier doar pentru Tine deși uneori, prietena noastră îmi cântă la pian pentru a mă îmbuna. Ai văzut cum îl sorbea din ochi pe flăcăul ăla cu freză, din Carpați? “Yes, yes, yes, that s clear, thank you very much” îi răspundea El tot timpul. La despărțire, Ea, în semn de apreciere, i-a spus, „Greierașule, mă poți suna la orice oră din zi și din noapte!” Hm, ce capricioasă!! Eu șeful ei n-am avut acest privilegiu. Asta e cea mai bună dovadă că tu ești singura mea Turturică. Hai, vino în brațele mele și iubește-l pe Pițigoiul tău...
Și-am încălecat pe-o șa să vă spun povestea mea....nu înainte de a mai face o remarcă, domnii de mai de sus și-au schimbat locomotiva pe ultima sută de metri ...Noua locomotivă ar putea fi un mult mai bun ministru de externe. Ar merita încrederea noastră ! Că doar vedeți cu ce ne blagoslovesc domnii Primi de prin Europa după ce un deștept-tttt din România și-a pus în cap să-l debarce pe unul dintre ei !!!!!



Nicolae Aurelian Diaconescu

.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!