poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1846 .



Prime Time News
proză [ ]

Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Noricã ]

2016-03-18  |     | 





Era ora 19, într-o sâmbătă, moment al zilei în care comisarul Muntean stătea tolănit în fotoliu cu un pahar de coniac în față și manevra plictisit telecomanda. Știrile păreau trase la indigo – accidente, violuri, arestări...
Ficțiunea TV “Cetățeanul Ion Amăriei din județul Vaslui, acuzat că a violat-o pe văduva Măria Aioanei, a scăpat de pedeapsă, întrucât s-a însurat cu corpul delict.”
Parabolica 3 “Zidul de piatră al unor grădini a lovit mașina Președintelui Consiliului Județean Vrancea. Deși proprietăreasa, pe numele ei Semiramida, s-a declarat nevinovată, totuși grădinile au primit o pedeapsă cu suspendare.”
Ultima TV „Senatorul Tr. Aseistu a fost acuzat că a primit 500.000 euro drept mită pentru influențarea justiției. În prealabil i se organizase un flagrant, repetat de încă 5 ori deoarece camera de filmat era defectă. Senatorul, găsit nevinovat din lipsă de probe, a păstrat cele trei milioane de euro.”
X1 TV “În județul Teleorman, în urma unor deshumări, au fost descoperite schelete cu fața în jos. Rudele decedaților au declarat: «Când au aflat că numele lor au fost folosite în alegeri de către partidul advers, s-au răsucit în mormânt.»”
DG 1024 “Știri de la Olimpiada de iarnă. Membrii echipei românești de patinaj viteză au fost aplaudați la scenă deschisă pentru viteza cu care își treceau de la unul la altul singura pereche de patine în proba de ștafetă.”

Comisarul Muntean continuă să butoneze telecomanda, în ideea că nu se știe niciodată de unde sare iepurele. Cu un an în urmă, urmărind într-o doară emisiunile de pe QTV, reușise să găsească locul unde era îngropată Elegia. Mai mult, îl arestase pe ziaristul Dan Dăscălescu, amantul acesteia, dovedind cu probe că el o îngropase. I-ar fi plăcut să îl acuze măcar de omor prin imprudență, dacă nu cu premeditare, dar în urma autopsiei s-a constatat că decesul avea drept cauză o comoție cerebrală în timpul unei partide de sex. Dăscălescu nu putea fi considerat decât cel mult autor moral, dar comisarul avea un pact cu Dumnezeu: niciunul nu se amestecă în treburile celuilalt. Legea e lege, morala e morală. Ce moarte frumoasă! spuneau crainicii TV. Nu și comisarul Muntean, care ar fi preferat o moarte violentă. Gusturile nu se discută.

Comisarul tresări. Pe canalul Anti TV, crainicul Andrei Escu anunță, plin de emoție: “O nouă crimă a avut loc, de data asta în pădurea Băneasa. Cadavrul unui bărbat neidentificat, între două vârste, prezintă unsprezece plăgi prin înjunghiere, dintre care trei letale. Suspiciunea inițială de sinucidere a fost abandonată, întrucât cuțitul a fost găsit la o distanță de 800 metri. Ca de obicei, primul reporter prezent la fața locului a fost cel al postului nostru Anti TV, Michael Ferraru, căruia îi dăm legătura. Michael, te rog!”
Expresia “ca de obicei” îi atrase atenția comisarului. Într-adevăr, nu era prima oară când Michael Ferraru transmitea o știre de genul acesta de la fața locului. Comisarul zâmbi, încântat. Avea de lucru.
Luni dimneață, la biroul lui din cadrul Departamentului de Criminalistică, ceru informații despre toate crimele nerezolvate din ultimele două luni. Le selectă pe cele la care Michael Ferraru fusese prezent la fața locului. Folosi piuneze colorate pe harta din birou și aprecie că repartiția geografică era aleatorie. Fiind județe diferite, excluse ipoteza că Ferraru avea cunoștințe printre polițiști, care îi puteau vinde ponturi. În pasul doi, introduse victimele într-un tabel excel cu nume, prenume, fotografie, vârstă, stare socială. Toate aparțineau lumii interlope. “Cred că asta e!” își spuse comisarul. “Ferraru are un prieten interlop, care îi anunță toate răfuielile între bande. Trebuie să fie unul important, dacă acționează pe raza mai multor județe.“ Și dădu ordin unui agent să îl fileze pe Feraru zi și noapte. Vineri, după patru zile în care agentul nu îi raportă nimic deosebit, în disperare de cauză, comisarul analiză repartiția temporală a crimelor. Făcu ochii mari. Toate aveau loc sâmbătă, iar cadavrul era găsit sistematic la ora 18. Se pare că erau crime comandate.
A doua zi, sâmbătă, comisarul îl filă personal pe Ferraru, încă de dimineață. Era convins că acesta are întâlnire cu asasinul. Însă pe la prânz avu un șoc, văzându-l chiar pe Ferraru cu cuțitul în mână, într-un parc, gata să-l înjunghie pe un boschetar. Ascuns într-un tufiș, comisarul fu tentat să-i permită finalizarea operației, pentru a crește șansele de condamnare. În ultima clipă, lucid, comisarul analiză toate consecințele. “Eu cum explic faptul că eram pe urmele lui și nu l-am oprit?” Și îl somă pe criminal. S-a dovedit că apreciase corect situația. La primul interogatoriu, Ferraru a cedat psihic. “Eu sunt reporter de teren, specializat în crime. De un an de zile nu mai avusese loc niciun omor serios. Furturile mărunte nu mai interesează pe nimeni, toți așteaptă cu sufletul la gură arestarea marilor borfași. Să mă specializez în violuri nu puteam, că sunt impotent. Patronul postului, domnul Croatu, îmi dăduse un preaviz de o lună. Ce altceva era să fac?”

Era ora 19, într-o sâmbătă. Pe postul Anti TV, crainicul Andrei Escu anunța cu emoție în glas: “Pe Autostrada Soarelui a avut loc un accident în lanț, soldat cu victime. Ca de obicei, reporterii noștri au fost primii la fața locului. Iată, Gabriel Jaguaru tocmai iese cu greu dintr-o mașină avariată. Gabriel, îți dau legătura!”


.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!