poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2921 .



Poetul nebun
personale [ Gânduri ]
Ganduri

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [ABARIS ]

2007-03-18  |     | 






Cine este cu adevărat poetul nebun? Este o întrebare la care nu se poate răspunde chiar așa de ușor fără a trece întâi prin anumite lucruri ce trebuiesc a fi lămurite:
1. Ca să fi poet trebuie sa ai o viață interioară foarte bogată, trăiri intense(de lungă durată) și profunde, lucide, nehaotice. La ora actuală majoritatea poeților suferă de trăiri haotice din lipsa cunoașterii și din cauza ignoranței față de anumite lucruri sau anumiți oameni, mă refer în principal la tinerii scriitori care vor să caute să se afirme cu orice preț neținând cont de "marfa" pe care o expun. Calitate înainte de orice, un simulacru al acesteia neavând ce căuta in artă, pentru că poemul e o artă, care poate ajunge sacră la un moment dat, depinzând în mare măsură de creator.
2.Cultură generală vastă, asta însemnând nu numai literatură sau un anumit domeniu. Toate merg mână în mână și de aceea trebuiesc ani de studiu și cercetare ca să poată fi acoperită o paletă cât mai largă de domenii diferite ajutând astfel la o mai profundă înțelegere a puterii cuvântului. Cuvintele au o forță imensă, care spuse într-un anumit context sau sub o anumită formă pot să trezească în cititor ceva de neimaginat. Lipsa informației, ignorarea ei mai bine spus, de către ceilalți, nu înseamnă altceva decât bălăceală în noroi și despicat firul în patru la infinit.
A fi poet înseamnă depășirea anumitor praguri și descătușare a minții și a inimii; înseamnă trăire la un nivel mult peste cel cu care oamenii in general sunt obișnuiți.
A fi poet înseamnă a deține o sămânță divină și una draconică, a putea mângâia sau distruge la nevoie opera pe care o creezi.
A fi poet înseamnă extaz și agonie a minții și a inimii în modul cel mai pur cu putință.
A fi poet înseamnă a fi mai presus de zei.
Deci, cine e poetul nebun? Este POETUL însuși...nebun de iubire și ură, plin de lacrimi și surâs...este omul care a reușit să-și distrugă frontierele, ducându-le mai departe.
Gânduri androgine așternute pe hârtie ar trebui. Cuvinte amestecate în mixer și scuipate la întâmplare nu au de a face cu poezia, căci nu oricine ajunge în Arcadia.
Mai multe cuvinte nu-și au rostul.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!