poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1670 .



Refugiații
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [viorel-dona ]

2017-11-19  |     | 



La acest moment, după câte știu, în Turcia sunt circa 2 milioane de emigranți, în Grecia sunt peste 200.000 , asta ca să nu pomenim Italia. Parlamentul european, rupt total de realitate, face socoteli pe circa 160.000 când numai în ultimele 24 de ore în Italia au intrat peste 1000 iar doamna Merkel vrea să dreagă busuiocul cu prostiile scoase pe gură cu principiul 50 la curul altuia.
Acum, pentru că România și Bulgaria, alături de Cipru și Croația se află în afara spațiului Schengen pentru că inițial s-au opus: Germania, Finlanda și Austria ca apoi pe principiul „unu-doi, schimbați, schimbați„ Finlanda și-a păstrat opțiunea și Olanda, în înțelegere cu Germania și Austria, a jucat rolul polițistului rău iar Austria și Germania s-au ascuns în spatele acestei măgării. Îmi amintesc clar că unul din motivele invocate de Finlanda și de Olanda a fost pericolul imigrației ilegale.
Acest val de emigranți amestecați cu refugiați a pornit un adevărat exod spre Europa de vest.
Așa cum Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân și mulți alții au apărat vestul Europei de invaziile ce amenințau Europa tot așa în vremea noastră Germania dorește ca Românii și Bulgarii să păzească venirea la grămadă a acestui val uriaș.Cum se face că Turcia a permis această uriașă deplasare de populații? Fără îndoială că a avut acceptul Unchiului Sam. Ce interese ar avea SUA să provoace această debandadă? Germania, așa cum demonstrează istoria pe foarte mulți ani, a avut și are înțelegeri secrete cu Rusia astfel încât când toată Europa era în recesiune Germania cunoștea o dezvoltare ieșită din comun. Furnizarea de petrol și gaze naturale către Germania la prețuri de dumping este unul dintre elementele de dezvoltare a Germaniei astfel încât SUA în războiul tactic cu Rusia s-a văzut sabotată și a trebuit să ia măsuri. După ce a favorizat și a declanșat „Primăvara arabă„ SUA a scăpat duhul din sticlă și s-a văzut pusă în situația ca Rusia să-și facă o bază militară în Siria, mai mult, cerând și primind acordul de survol din partea Turciei. Președintele Vladimir Putin a recunoscut că Rusia a oferit sprijin militar și logistic regimului Al-Assad.
"Oferim deja Siriei un ajutor destul de serios: echipamente, training pentru soldați”. Baza militară care se consolidează la Latakia este un punct strategic foarte important în contextul geopolitic, pentru Rusia. Avioanele americane care acționează în Siria vin de la baza Incirlik din Turcia. Oare se va repeta acea ciudățenie prin care pe același teritoriu al unui stat să existe o bază militară americană dar și una rusească așa cum este în Kârgâzstan? Ciprul a semnat un acord militar cu Rusia prin care navele rusești de război primesc acces în porturile acestui stat membru al Uniunii Europene (UE) ce găzduiește deja baze militare britanice, în contextul celei mai grave crize dintre Occident și Moscova de la Războiul Rece, relatează AP. Preocuparea Rusiei da a căpăta ieșire la „mările calde„ este o problemă strategică ce datează încă din Testamentul lui Petru cel Mare. Rusia beneficiază de o singură bază în Estul Mediteranei, la Tartus, în Siria, într-o zonă alawită pentru care o eventuală răsturnare a lui Bashar al Assad nu mai garantează continuitatea. De aceea, Moscova a declanșat, în urmă cu trei ani, o ofensivă majoră pentru a obține amplasarea unei baze militare sau măcar o formă de utilizare comună cu o țară parteneră a unui port maritim la Mediterana.
Iată că pe plan global putem observa cum mârșăviile Germaniei care joacă pe sub masă cu Rusia îi supără pe americani și atunci strategii au determinat această masivă destabilizare economică a Europei, mai ales că Angela Merkel, nebănuind nivelul dezastrului a rostit disponibilitatea de a primi peste 800.000 de emigranți.
Pe de altă partie declinul economic al Rusiei o determină, ca să rămână în cărți, să se întărească strategic și militar și pe acest fond chiar, se pregătesc manevre militare ruso-chineze în Extremul Orient începând din golful Petru cel Mare, manevre la care Rusia a participat cu peste 22 de nave, submarine, etc.
În fața acestui uriaș val de transfugi Angela Merkel intenționează să trieze forța de muncă necesară propriei economii dar pentru că acest proces este laborios și se întinde pe o perioadă mai lungă, forțând puterea pe care o are în UE , cu acordul mizerabil al Franței, intenționează ca în statele care nu au aderat încă la Schengen, și nu numai, să constituie campări uriașe pe banii UE astfel încât Germania să scape de această uriașă și neplanificată presiune realizând adevărate lagăre -rezervor în vederea trierii. Președintele Germaniei, Gauk a transmis că Germania dorește ca partenerii din UE să-și asume angajamente de a prelua prin cote bună parte din emigranți. Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a avertizat țările central și est-europene care se opun cotelor obligatorii în materie de imigrație că ar putea fi depășite în Consiliul UE dacă se va aplica sistemul majorității calificate. "Nu se poate ca doar Germania, Austria, Suedia și Italia să suporte singure problema imigranților. Nu așa funcționează solidaritatea", a declarat Steinmeier. Interesant de observat este că acele țări spre care se îndreaptă tot acest exod sunt țări care au deținut clonii iar țările care nu acceptă cotele obligatorii, nu! Statele central și est-europene - Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia și România - au exprimat opoziție față de impunerea cotelor obligatorii privind distribuirea imigranților dar se pare că România a fost vândută de Iohannis și că vom accepta ceva de neacceptat. Þiganii români au fost puși la pachet și expediați în România. Pentru integrarea lor ce a făcut UE? Dezavuez modul de comportare al Ungariei față de acest asalt dar pe de altă parte ce ar fi putut face? Poate doar, ca și Turcia, să lase șuvoiul slobod spre Tărâmul Făgăduinței, Germania!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!