poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2310 .



Album phiho-emoțional
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2017-10-23  |     | 



Album psiho-emoțional

Întâmplările cuprinse în povestirile volumului Ochi de jar –autor Nicolae Aurelian Diaconescu, povestiri pentru toate vârstele – sunt tot atâtea momente de aduceri aminte dintr-o copilărie trăită cu o intensitate devoratoare.
Zugrăvite cu acea simplitate adâncă, cu un farmec aparte, într-o dinamică bine dozată, cu un umor grav și nuanțat, năzbâtiile copilăriei au un parfum de altă dată, o savoare pigmentată cu nostalgie!
Poznele unui copil neastâmpărat, mânat de o curiozitate scormonitoare, care încearcă să descopere cât mai multe din lumea ce-l înconjoară, o lume mirifică, plină de provocări și capcane, te prind în mreaja lor – grație harului scriitorului – în lumea aceasta magică a satului românesc, lume, care retrăită peste ani trimite cu gândul la paradisul pierdut!
Povestirile scrise cu – sufletul – păstrează intensitatea trăilor, sunt vii, bine ritmate, pline de candoare, au tâlc, au farmec, sunt captivante.
De altminteri, autorul are un fel tacticos de a te așeza la aceeași masă cu întâmplările trăite de el. Înzestrat cu gândire cinematografică reușește să ofere spre lectură aceste proze filmice, la care o grafică însoțitoare ar fi fost de prisos.
Retrăind copilăria cu forță, autorul oferă pagini cu o bogată încărcătură emoțională, pagini, care lecturate induc cititorului tot atâtea stări de spirit.
Astfel, volumul acesta de proze poate fi și un veritabil album psiho-emoțional.

Lactanția Elena Iordan Constantinescu

P.S.

În sfârșit, "după lupte seculare care au durat mai bine de 35 de ani", iaca, am "ouat" volumul-Ochi de jar-la editura D.A.S. Sibiu. Titlul inițial-La gura povernei- (povestea se regăsește în volum) a fost furat de un anonim, care, la șase luni după tipărirea poveștii mele în Almanahul pentru copii publicat de Asociația Scriitorilor din București prin 1984, a tipărit el o carte, cu un titlu puțin modificat, la editura unde trimisesem eu volumul. Singura mea satisfacție, acea carte nu poate fi citită pe când a mea, vorba doamnei de mai sus, e captivantă!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!