poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1389 .



Săptămâna îngerilor
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [MyMosys ]

2014-10-21  |     | 



Sfârșitul lunii octombrie aduce în fiecare an, odată cu sărbătoarea de Halloween, un iz malefic, împrumutat de peste ocean. Vrăjitoare, schelete, vampiri, lilieci, pisici negre și dovleci rânjind răutăcios, te pândesc din vitrine, din școli, din grădinițe, din florării și te miri de unde mai apar. Ca să mai echilibreze atmosfera neagră, unele organizații nonguvernamentale au venit cu propunerea de a sărbători în săptămâna 27 octombrie – 3 noiembrie, „Săptămâna îngerilor”. Propunerea vine însoțită de o serie de activități închinate compensării impactului malefic al sărbătorii americane morbide, cum ar fi cursuri, conferințe, workshop-uri și alte evenimente destinate gândirii pozitive și frumosului în toate formele care ar putea să ne coloreze viața.
Mă întreb, totuși, dacă ar fi să aibă copiii o opțiune, ce le-ar place să sărbătorească? O sărbătoare a îngerilor sau Halloween? De ce să te îmbraci în drăcușor și să te schimonosești sub o mască roșie, înspăimântătoare, când poți purta aripioare pufoase și să cânți niște cântece divine cu glasul curat al copilăriei, sau să spui poezii și povești despre îngerași? De ce totul trebuie să poarte semnul morții în jurul tău, când, de fapt, ar trebui să sărbătorim culorile și bunătatea vieții? Cred că sunt suficienți cei care împărtășesc opinia că nu ar trebui să ne înconjurăm în mod voit de simboluri demonice și să încurajăm copiii să îmbrățișeze obiceiuri malefice, chiar dacă acestea poartă o haină de așa-zisă sărbătoare.
În scopul celebrării acestei săptămni, în unele colectivități de copii, se pregătesc desene și decupaje pentru o expoziție destinată diafanelor făpturi protectoare, au fost anunțate simpozioane care pun în discuție teme interesante cu specific nu numai spiritual ci și psihologic și se organizează sesiuni de donații către categorii defavorizate de persoane, cum sunt bătrânii și orfanii, iar la sfârșitul săptămânii, vom putea asista la un concert de muzică electronică. „Săptămâna îngerilor” reprezintă un moment propice pentru a accesa nivelurile profunde ale iubirii, așa încât viața noastră să nu fie guvernată de părțile întunecate ale existenței umane. Îngerii nu ne sunt alături doar pentru o săptămână, ei veghează neîntrerupt asupra noastră, așa încât putem face și noi un mic gest care să ne apropie mai mult de blândețea, frumusețea, armonia și pacea care le sunt caracteristice, sărbătorindu-i.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!