poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 917 .



IUBIREA
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Artangel ]

2009-12-12  |     | 



Dedicată Mamei Divine, cea care mi-a călăuzit pașii. Dedicată fiului ei Iisus, care de atâtea ori m-a înțeles și m-a iertat.
Dedicată Tatălui Dumnezeu , martor detașat din Ceruri, care mi-a privit faptele bune , precum și pe cele rele pe care le-am făcut pe scena vieții, care m-a pedepsit când a considerat că este necesar.
Într-un cuvânt, dedicată lui Dumnezeu!

Iubirea este chintesența existenței umane și a întregului univers. Din iubire a creat Dumnezeu această lume și iubire cere de la noi, privind apoi splendoarea creației sale, fiind satisfăcut doar dacă prin iubirea noastră , tot ceea ce facem, corespunde pretențiilor sale.
Iubirea este nelimitată.
Revarsă iubire asupra oricărui lucru și ea se va întoarce asupra ta.
Dacă iubești orice, fără a te aștepta la vreun avantaj, dacă persoana ta va iradia o iubire profundă, autentică, dat fiind faptul că Dumnezeu este prezent în orice lucru,acel Dumnezeu atotputernic, care oricum îți cunoaște orice gând, sau orice, orice... de ceea ce ai tu nevoie, te va răsplăti direct proporțional cu iubirea dăruită de tine.
A nu iubi un alt om pentru că are o altă culoare a pielii, este de o altă naționalitate, este mai sărac, sau pentru că vorbește o altă limbă, este una din cele mai mari greșeli emanate de către mintea bolnăvicioasă a omului . Dacă Dumnezeau ne-a făcut după chipul său energetic și ne-a dăruit această viață, precum și alte vieți în care ne-am născut prin încarnări succesive, doar de el hotărâte, a dorit să-i semănăm într-utotul.
Dacă o anumită persoană nu iubește pe cineva, sau un anumit lucru, amarnic se înseală, crezând că acolo nu este prezent Divinul. Divinul a creat răul pentru a exista un grad de comparație între bine și rău, spre a ne perfecționa în mod permanent. De fapt răul este doar absența binelui.
Dumnezeu nu cunoaște gustul banului. Mulți oameni care vorbesc de Dumnezeu nu mai sunt în stare să facă minuni, doar pentru că deși pe scena vieții îsi joacă rolul, nu-i fac pe plac Divinului.
Toți suntem copiii lui Dumnezeu, unii mai răi, alții mai buni. El ne iubește pe toți la fel, dar prin propriile noastre fapte lipsite de iubire, atunci când uităm să mai gândim și cu inima, devenim copilași răi și bineânțeles că vom atrage exact ca unu magnet, pedeapsa binemeritată.
Dacă Dumnezeu există pretutindeni, scânteia Divină este prezentă și în corpul nostru, pe care avem datoria să îl păstrăm ca pe un templu curat în interior, ceea prin rezonanță , se va reflecta și în exterior.
Există atâtea religii făcute de oameni. Uneori se creează chiar o stare de competiție absurdă între ele, deșii, după cum am aflat din graiul matern, ele sunt florile la fel de frumoase ale arborelui spiritualității. Dacă s-ar iubi toți oamenii între ei, Dumnezeu fiind omniprezent sub cele trei aspecte ale sale, Tatăl, Fiul și cu Sfântul Duh - aspectul matern, ce bucuros ar mai fi Divinul.
Dar mintea omenească limitată, influențată de aspectele vieții trecătoare, se dedă seducției clipelor prezente, prin care este răsfățat egoul sau corpul, uitând de Creator, care privește piesa de teatru în care ne-a plasat ca pe niște artiști.
Iubind predai informația celulelor din univers, care prin intermediul apei înregistrează mesajul.Dacă ne rugăm, după cercetările efectuate, mesajul este recepționat de celula apei. Dacă tăiem un copac, copacul din vecinătatea lui suferă și acesta.Plantele sunt atât de sensibile, încât recepționează chiar și sunetul unui clopot.
Iubind devii mult mai bun și te vei apropia de Divinitate.
Atâtea ritualuri! Doar prin simpla iubire îi ești pe plac lui Dumnezeu. Din iubire te-ai născut și iubire se cere de la tine. Iubind înmoi inima dușmanului, care e făcut doar ca să te călească. Trebuie să demonstrezi că ești o ființă puternică, iertătoare și răutatea adversarului nu te va răpune.
Iubind din adâncul sufletului poți transforma ambianța înconjurătoare. O ambianță care va fi dulce, plină de iubire, care se va revărsa apoi și asupra ta.
Iubește și nu uita că te-ai născut ca să iubești. Unii iubesc doar banii, dar Dumnezeu fiind pretutindeni, celelalte lucruri vor rămâne lipsite de iubire.
Unii se iubesc doar pe ei. Foarte bine! Dar cum rămâne cu restul lucrurilor? Mai ales cu dușmanii. Abia așteaptă să fie iubiți. De la ei s-a cam evaporat iubirea. Acel loc trebuie umplut din nou cu iubire. Diversitatea va exista mereu în natură, este meritul lui Dumnezeu. Fără voia lui, nici vântul nu ne mângâie firul de păr, care mlădios se înconvoaie sub rezonanța puterii Divine. El ne călăuzește pașii, dar prin liberul albitru ne dă permisiunea alegerii între bine și rău. Cei mai mulți nimeresc de aleg doar răul. Apoi se plâng, cu lacrimi în ochi ,că au cules fructele rele ale propriilor lor fapte nepermise.
De sărbători simțim aroma iubirii. Plutește în aer rezonanța iubirii subtile din subconștientul colectiv. În acestă perioadă oamenii simt că sunt capabili de iubire și nu va întârzia să apară nici efectul benefic, iar noi în mod sigur ne vom simți mai bine.
Dar fiecare zi poate fi o sărbătoare.
Să nu lăsăm să treacă o zi fără iubire. Mai ales o zi în care să nu-ți iubești dușmanul.
Ce noroc are acel om care are mai mulți dușmani. E mult mai călit și trebuie să iubească cu mult mai mult. Ca urmare, câtă iubire degajată de propria persoană se va reflecta din nou asupra lui. Și dacă sunt mai mulți oameni de această natură, ce frumoasă va devenii lumea într-o zi, când oricine va iubi pe oricine și orice, fiind conștient de prezența lui Dumnezeu, căruia plăcându-i acest măreț lucru de o fină rezonanță, ne va iubi și mai mult și ne va propulsa spre culmile fericirii.
Va fi pace și iubire în interiorul nostru, dar și în univers.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!