poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7449 .



Trei poeziști în Revista Poezia
personale [ ]
Dorun, Vamesu, Profetul

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Alma ]

2005-06-24  |     | 




Tudor Negoescu, Florin Hălălău și Virgil Titarenco: felicitări pentru apariția în revista Poezia, în numărul din Vara 2005!

*

Azi trebuie să mă prin și eu în jocul sânzienelor, în hora aceasta pe care, copil fiind, mi-o imaginam ca pe un zbor pentru care eu, pe atunci, nu aveam aripi. Și mi-am crescut, mai întâi apărură niște noduri mici pe umeri, apoi pe coaste, între timp treceau solstițiile, echinocțiile, îmi plăcea să împart vremea în felii de ani, și acum cred că mai am prin buzunare sâmburii cu care mă joc ca atunci când nu știi ce să faci cu mâinile.

*

Azi l-am întâlnit pe omul din spatele Redacției Revistei Poezia, cel care selectează poemele: Vasile Proca. Și i-am spus despre noi, despre poezie.ro. Și el mi-a spus. Despre Gabriela Petrache, despre Dan Tristian, Florin Andor, Aleksandar Stoicovici, Vladimir Negru, Virgil Titarenco. Poeți adevărați. N-am spus-o eu, a spus-o Vasile Proca, având în glas un entuziasm cum de puține ori am întâlnit.

*

Ei sunt cei pe care i-am stresat săptămâni de-a rândul: trimite la revistă trimite la revistă. Și să nu dau vina pe mine pentru acest lucru, ci pe omul pe care l-am întâlnit cu 20 de ani în urmă, profesorul meu de română și, cu îngăduința lui, prieten: Mihai Leoveanu. El este "vinovat" pentru toată poezia care mi se întâmplă.
Mulțumesc, Mihai.

*

Tocmai am vorbit cu Adrian Munteanu... a fost o mare bucurie acolo, la Brașov...

*

Spunea Cassian Spiridon, azi, că a fi poet este un blestem care te urmărește și care trebuie dus până la capăt. Și o responsabilitate. Poemele, odată scrise, trebuie împărtășite cu grijă și sfială de bijutier cititorului.

*

Redau mai jos ce scrie despre Virgil la Poșta Redacției:

"Ne-ați prins în rețeaua de imagini și nu mai avem scăpare: vă publicăm. Priviți spațiul și timpul cu un ochi sigur, până dobândiți sensul care împrospătează dicția poetică. Așteptăm, în continuare, asalturile imaginației dumneavoastră."

Felicitări!




Acesta este poemul meu de sânziene: bucuria de a vă citi poeziile în reviste de cultură și de a vă ține în mâini volumele de versuri.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!