poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2616 .



Să ne aruncăm istoria la gunoi !
personale [ Gânduri ]
Eu,X-1

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Eugen ]

2005-03-30  |     | 



Am citit zilele acestea un comentariu apropo de " ap rezenta într-o lumină excepțională personajele istoriei noastre..." .Cu alte cuvinte să ne pieptănăm și să ne machiem bătrânica, baba Istorie, s-o coafăm și eventual să-i luăm și o geantă de la Prada. De ce nu ? iar ea, cu mireasma ei de hoit acoperită de Guerlain să ne poleiască eventual pe noi și să ne facă să părem mai buni decât suntem.
Am spus și o repet. Noi, românii, avem un nemeritat complex de inferioritate. Din păcate acest complex este extrem de grav și extrem de întins. El se manifestă în toate păturile societății sub următoarea formă "Nu contează că eu, X sunt sau nu sunt bun, sunt sau nu sunt muncitor, sunt sau nu sunt deștept...nu contează că eu,X poate mi-am adus aportul mai mult decât alții, poate că am lăsat ceva în urma mea, fie doar și legenda...eu trebuie să-mi afirm identitatea prin apartenența la mărețul popor român, la Mihai Viteazul, Nadia Comăneci și Hagi!". Ceea ce, este evident o stupiditate. Dar e așa de răspândită încât mă îngrozește. Oameni de bună credință, oameni care într-adevăr au realizat ceva în viață se fac dintr-o dată mici și lasă să treacă caravana minciunii naționale peste ei. De ce ? De ce să nu exist eu, X ? De ce să nu mă afirm, eu, X ? De ce să înghit poveștile cu poporul și istoria, draci, laci și să nu am încredere în mine și în forțele mele proprii ?
Ce-ar fi să renunțăm la istoria națională ? Pur și simplu să renunțăm la ea, și să devenim, peste noapte, un popor fără istorie. Un popor de individualități, un popor de ființe normale, creative, productive- un popor de oameni. Să ne aruncăm istoria națională la gunoi! E plină de minciuni - de diverși binevoitori începând cu școala Ardeleană și terminând cu Iorga care au găsit necesare "falsurile patriotice" care să facă acest complex de inferioritate suportabil. Dacă o să faceți efortul să căutați istorie română pe site-urile internaționale de profil veți rămâne uimiți. Tot ce am învățat la școală sunt povești să ne facă să ne simțim bine. Aproape nimic nu rămâne din "istoria noastră patriotică" și din "personalitățile noastre eminente". De ce ? Au ceva cu noi, ca întotdeauna ? Aiurea. Sunt pur și simplu realiști.
Să ne aruncăm deci, de mâine, istoria la gunoi.Și să începem să trăim.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!