poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 174 .



Despre intelect- ca potențial creator
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-14  |     | 



- Ursul care nu ajunge la strugurii din vârful viei spune că sunt acri.
Acest adevăr proverbial este tot mai relevant în vremurile actuale când conflictele de înțelegere nu pot fi anihilate , nu pot fi soluționate.
Sunt foarte mulți oameni al căror intelect este precar, mediocru, efectiv nu au capacitatea de a asimila informații necesare dezvoltării, mai mult resping și neagă tot ceea ce nu le satisface interesul și curiozitatea intelectuală, pur și simplu nu se simt confortabil în dimensiunea cunoașterii spirituale înaltă. Nici nu au ambiție și voință să descopere factorii, stimulii care i-ar putea face să rezoneze cu informațiile inovatoare, creatoare.
Intelectul este un mecanism cerebral, care trebuie pus la acțiune, care trebuie lucrat zilnic, pentru a-și depăși limitele de cunoaștere, pentru o dezvoltare progresivă, eficientă.
Zilnic intelectul trebuie obligat să asimileze informații noi din vastul domeniu al cunoașterii, pentru ca să nu i se piardă, să se irosească potențialul creator, în situație contrară creierul și intelectul vegetează precum o legumă pe câmpul plin de scaieți și de buruieni, locuit de sălbăticiuni.
Incontestabil studiul aprofundat , elaborat, face diferența dintre cultură și incultură, dintre progres și involuție.
Pentru ca intelectul să aibă o mai mare deschidere spre cunoaștere trebuie să fie disciplinat, organizat, toate componentele ideologice, intelectuale trebuie curățate de impurități de paraziți informaționali, pe același principiu pe care lucrurile din casă trebuie luate periodic la mână și curățate, îngrijite, organizate.
Prejudecățile, obiceiurile negative trebuie eliminate din gândirea unui om care își dorește cu adevărat să evolueze, să atingă excelența intelectuală.
Negativismul în general este factorul care împiedică dezvoltarea intelectului, mai precis îl denaturează, îl deturnează de la scopul existențial al evoluției.
Din fericire există în lumea reală, fizică, dar și în lumea metafizică o multitudine de orizonturi de cunoaștere spre care intelectul poate fi condus, dar este neapărată nevoie de trezirea spirituală fără de care nu se poate pune în discuție procesul de evoluție.
Am prezentat în această carte - Orizonturi de dezvoltare personală- o seamă de posibilități, de variante care conduc la evoluție spirituală, dacă vor fi abordate și asimilate rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară, omul se va simți cu adevărat mai bogat spiritual, mai liber să experimenteze noile ideologii de cunoaștere, mai împuternicit să facă față noilor provocări la care ne expun aceste vremuri cu adevărat spectaculare, impresionante, miraculoase.
Omul care decide să ceară ajutorul ghizilor spirituali, ai maeștrilor spirituali va avea numai realizări fenomenale, va cunoaște adevăratele valori și principii existențiale, va obține fericirea și bunăstarea materială, psihică și emoțională.
Din această ecuație intelectuală nu trebuie să lipsească încrederea în potențialul propriu, încrederea totală în Univers și în Divinitate.
Omul este mai mult decât o masă de carne și oase, omul este înzestrat cu suflet și spirit- entități cerești care au ales această viață pentru ca să continue procesul de evoluție conform voinței divine.
Este recomandat ca omul cu un intelect treaz, funcțional, să își asculte nevoile precum și îndrumările sufletului și spiritului, să creeze o armonie între aceste entități din lumi paralele, respectiv lumea fizică și lumea metafizică.







.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!