poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 76 .



Despre interes și curiozitate
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-07-06  |     | 



Atât interesul cât și curiozitatea fac parte din caracteristicile de cunoaștere ale unui om, sunt manifestări psihologice semnificative.
Interesul și curiozitatea sunt factori ai procesului de gândire, trezesc simțurile, amplificând percepția.
Interesul reprezintă o preocupare intelectuală, curiozitatea reprezintă o dorință , ambele se petrec în vederea obținerii unui avantaj, a unui succes, a unei performanțe care să genereze satisfacții, plăceri, bucurii.
Marea majoritate a oamenilor este interesată să descopere senzații noi, experiențe noi, fenomene noi, este interesată pur și simplu să le trăiască.
Interesul și curiozitatea mențin creierul și psihicul activi, sunt decisive în unele proiecte, în unele obiective.
Interesul precum și curiozitatea sunt determinante în dezvoltarea personală, în special interesul în domeniul artelor și culturii fac sistemul de gândire să progreseze.
Din păcate foarte mulți oameni sunt interesați doar de ce le aduce satisfacție și plăcere pe moment, rapid, fără să țină seama de urmări.
De asemeni foarte mulți oameni sunt curioși să afle ce mai face vecinul, colegul, ce isprăvi a mai făcut, ce rezultate are în familie, în comunitate, la servici,???? în special sunt curioși să știe ce venit financiar și economic au.
Cu siguranță interesul solicită psihicul și creierul să găsească soluții pentru o soartă mai bună, pentru o fericire optimă, confortabilă.
Fără un minim de interes creierul lenevește, astfel că ajunge să se obișnuiască doar cu rutina zilnică.
Fără interesul crescut oamenii nu pot descoperi splendorile minunile naturii, nu pot fi la curent cu descoperirile umanității în știință, cu realizările fenomenale în artă și cultură.
Dezinteresul reprezintă un blocaj psihologic, o afecțiune a creierului, suntem în era rațiunilor superioare, acum totul este interesant, fascinant, totul poate fi descoperit prin propria personalitate.
Interesul în zilele noastre este un factor care decide relațiile, afacerile, căsătoriile, aceste aspecte de viață au la mijloc interese ascunse sau fățișe, discutate, puse de acord.
Chiar și politica reprezintă un conflict de interese, deghizat într-o luptă între principii, vizând conducerea treburilor publice în interesul personal.
Când se pierde interesul se pierd și amintirile, și realizările frumoase, se pierd și relațiile, viața devine tot mai pustie.
Unele interese îi dezbină pe oameni, acum când toate dorințele sunt materialiste, rezistă interesul curat care vizează prosperitatea relațiilor familiale, sociale, personale.
Albert Einstein spune- că grija pentru om și destinul lui trebuie să constituie interesul principal.
Interesul înseamnă ca omul să se iubească pe sine, să vrea pentru el tot ce este mai pozitiv mai frumos și mai confortant.







.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!