poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 32 .



Despre ambiție, voință și determinare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-05-13  |     | 



Pentru luarea unor decizii corecte privind îmbunătățirea vieții pe toate planurile este necesară trezirea spirituală.
Dar trezirea spirituală nu se poate obține fără ambiție, voință și determinare, trei virtuți definitorii în obținerea performanțelor , a succeselor, a fericirii depline.
Toate aceste aspecte fac parte din filosofia existențială și trebuie tratate cu foarte multă seriozitate, ajută la menținerea controlului asupra psihicului, a întregului organism, dar mai ales a creierului.
Majoritatea oamenilor sunt determinați să fie fericiți, să aibă un confort existențial pentru că aceste aspecte fac mult bine sănătății.
Întotdeauna după o determinare pripită începe mustrarea, căința, care duc la stres, la nefericire, de aceea este necesar ca toate informațiile și energiile care vin din exterior spre creier trebuie procesate cu toate cele șase simțuri principale, cel dea- șaselea simț fiind clarviziunea.
Simțurile păstrate active pe toată durata zilei, pot caracteriza un mod de viață, pot genera o dezvoltare personală demnă de apreciat și admirat, pot face din om un model de referință pentru semeni, un reper demn de urmat.
Incontestabil, ambiția voința și determinarea revoluționează întreg sistemul de gândire, dar trebuie avută o răbdare profundă, nimic nu se rezolvă cât ai bate din palme.
Este un sfat al sfinților părinți să avem timpul de partea noastră, să nu îl irosim pe nimicuri sau doar pentru plăceri carnale.
Ambiția, voința și determinarea conturează puterea de a triumfa în fața vicisitudinilor.
Când omul începe un proiect, ideal este să îl continue cu determinare și ambiție până la finalizare, nici un proiect finalizat nu devine zadarnic, omul având realmente din ce să învețe, să capete experiență, să prindă puteri spirituale.
Ambiția, voința, determinarea și perseverența dezvoltă psihicul atât de mult încât să obțină, eminență multiformă, rafinament, eleganță, stabilitate emoțională, sufletească și spirituală.
Cu aceste trei virtuți omul își poate continua drumul prin viață până la destinația propusă, fără să țină cont de piedici sau de obstacole, totuși dacă omul se pierde sau se rătăcește pe drum este momentul să apeleze la credință, cu cât este mai profundă, mai puternică cu atât mai mult succesul este garantat.
Trebuie știut că pentru orice dorință și vis măreț omul trebuie să lupte permanent, armele și echipamentul psihologic cel mai sigur sunt aceste patru virtuți, ambiția, voința , determinarea și credința.








.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!