poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 73 .



despre progresul spiritualității
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-15  |     | 



Filosofii, poeții, scriitorii în general reprezintă categoria înaintemergătoare a spiritualității românești, universale, bazată pe valorile strămoșești, ereditare.
Cele mai elocvente radiografii ale societății sunt făcute de scriitori.
Cultura exclusiv determină progresul pe toate planurile vieții.
Scriitori și dascălii duc tot greul trezirii societății la spiritualitate, societate majoritară aflată în profundă somnolență și dezinteres.
Este o realitate dureroasă faptul că trăim într-o societate bolnavă, afectată de crize, de stres permanent, de anxietate. Cultura ar putea fi un mod fenomenal de vindecare a sufletelor, a spiritelor, consider că este terapeutică.
Scriitorii în general au viziuni lucide revoluționare, luptă pentru ca abandonul culturalizării să nu se extindă în societate.
Mentalul colectiv al societății necesită reforme de revigorare a principiilor de evoluție, slăbite de sistemul politic ignorant corupt.
Mentalul colectiv al spiritualității este plin de nostalgii care vizează nivelul de trai și de fericire scăzut.
Scriitorii satisfac la modul cel mai sănătos foamea de cunoaștere, oferind tot felul de soluții spirituale pentru rezolvarea lecțiilor de viață.
Scriitorii au acces la butoanele de progres al societății , inspirați de spiritele superioare universale divine transformă cuvintele, ideile în lumină.
Sunt semne evidente că divinitatea rezonează puternic cu societatea românească, ideile revoluționare sunt elemente de referință în orizonturile spiritualității, pe frecvența luminii.
Cultura cu știința de mână poate ridica nivelul de trai și poate face calitatea vieții să devină superioară.
Spiritualitatea românească face pași mari spre progresul de emancipare a claselor sociale.
Sunt totuși nenumărate situații în care cartea lipsește de pe lista de priorități, deși este cea mai benefică hrană spirituală, a fost înlocuită de internet, plin de rețele de comunicare virtuală precum și de emisiuni televizate.
Este indiferent din care sursă se culturalizează oamenii acestor vremuri, important este să nu lase rațiunea să doarmă, acest lucru ar produce oripilante coșmaruri și multă nefericire.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!