poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 345 .



despre destinul Creștinismului
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-09  |     | 



Nici o operă istorică bazată pe concepte filozofice nu a apărut din nimic. Creștinismul a fost adus pe pământ pentru oameni de Iisus Hristos, plin de elemente ale fondului de noțiuni privind viața omului și destinul său , plin de învățături care să ajute ființa umană să evolueze conform voinței lui Dumnezeu.
În istoria lui Creștinismul a cunoscut și măreția și decăderea, a fost în toate timpurile material de lucru pentru filosofi și teologi, unii dintre ei au fost autorii morali ai relelor care au lovit societățile creștine.
Să ne reamintim cu durere oarecum de oamenii răstigniți, torturați arși de vii, spânzurați de biserica creștină a veacurilor trecute.
Filosofia Creștinismului a fost completată de cea a Iluminismului și a Renascentismului, întrucât ființa umană
mai precis creștinul are toate condițiile să se ilumineze să renască spiritual și sufletește.
Logica pură a Creștinismului conține și elemente mistice, oculte, foarte greu de studiat de urmat, de aceea sunt puțini adepți care o practică raportați la întreaga omenire.
Iată că după două mii de ani populația creștină nu constituie decât o parte mică din omenire, și nici aceasta nu urmează cu sfințenie învățăturile creștinismului, mai explicit oamenii nu îl urmează pe Hristos conform voinței lui Dumnezeu, preferă să creadă în ei majoritatea, unii s-
au dedicat inteligenței întunericului.
Creștinismul se afirmă ca o identitate între ceea ce este real și ireal, lasă foarte mult spațiu pentru speculații, pentru interpretări absurde, abstracte.
Pentru ca învățăturile creștinismului să fie înțelese corect este nevoie de cercetare de experimentare, de studiu de sine cu puterea minții individuale și foarte diferită de la om la om.
Creștinismul însumează un bogat material istoric Hristic foarte necesar pentru ca omul să se rafineze spiritual, să se cizeleze precum diamantul pe toate fețele.
Creștinismul poate fi privit din mai multe perspective care configurează evoluția omului actual.
A judeca greșit învățăturile lui Hristos ar însemna să judecăm starea științei și a culturii din acea vreme, învățături care sunt valabile cu putere polivalentă și în zilele noastre.
Doctrina Creștinismului reprezintă oglindirea lui Dumnezeu
în creația sa cea mai valoroasă Omul, mai presus de toate permite identificarea omului creștin cu divinitatea, mai precis cu Isus Hristos, cu Maica Dumnezeie, cu Duhul Sfânt al lui Dumnezeu.
Filosofia Creștinismului a făcut posibilă crearea altor filosofii, curente științifice, culturale.
Destinul Creștinismului reprezintă o angajare a spiritului
pentru Înviere în viața cu o multitudine de căi de cunoaștere, de inițiere pentru înălțarea în lumină.
Particularitatea creștinismului greu de acceptat este aceea că Dumnezeu îi pedepsește pe cei nesupuși, păcătoși, aruncă asupra lor suferințe greu de îndurat, boli, dezastre, pe de o parte, pe altă parte Iisus Hristos Dumnezeu fiul dar și profet divin a amenințat omenirea cu apocalipsa.
Semnale apocaliptice sunt prezente pretutindeni pe glob, în oameni cu precădere.
Este greu de acceptat fatalismul care este evidențiat în Creștinism, dar pesemne totul depinde de destinul specific opțional al fiecărui spirit creștin născut cu scopul precis să evolueze indiferent prin câte greutăți trebuie să treacă.
Reconcilierea omului creștin cu Dumnezeu implică suportarea pedepselor, smerenia și devotamentul la baza căruia se află credința și iubirea.
Creștinismul întrevede, promite o posibilă evoluție viitoare prin întrepătrundere cu Iluminismul, cu Renascentismul, doctrine filosofice cu mare răspândire pe toate meridianele umanității, filosofii care nu vor avea limite temporale.
Credința este un concept sistemic bazat pe cercetare a lumii fizice și metafizice, a universului, a divinității, care mai presus de toate generează puterea creatoare, astfel că omul actual poate să se înalțe pe cele mai mărețe culmi de evoluție.
Fără credință nu există altă posibilitate de evoluție, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne lăsăm sufletul,, spiritul destinul în mâna lui Dumnezeu, pentru că el este absolută iubire infinită multiformă.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!