poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 6120 .



decembrie '89
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2011-01-26  |     | 



Se scriu istorii "sincere" la comandă politică. Cu istorici vânduți, falși ori de pripas! În ziare, la televiziune… Ori institute peste noapte inventate! Toate cu un singur scop. Să ascundă adevărul! Prostimea nu trebuie să știe cum cei puternici fac jocurile valsând, întotdeauna, pe spinarea ei!
Când se vor deschide și studia arhivele omenirea va afla! După al doilea război mondial planeta a fost împărțită între Est și Vest. Adică între ruși și americani… Două superputeri imperiale! În mai puțin de o jumătate de secol rușii au pierdut competiția pentru supremație planetară. I s-a spus “războiul rece”. Dar, în fapt, fost al treilea război mondial. Și a venit Malta! Un alt pact Ribbentrop-Molotov… Reactualizat de Bush și Gorbaciov! O nouă redistribuire a planetei și a sferelor de influență. Potrivit noului plan în Europa imperiul sovietic făcea implozie. Rusia îi moștenea rămășițele. Germania se reunifica. Statele Trianonului dispăreau. Și așa s-a întâmplat! Ca la o magică comandă… Republica Democrată Germană nu mai este. Au reapărut statele baltice. Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste a devenit amintire. De Iugoslavia și Cehoslovacia s-a ales praful.
Romania trebuia să împărtășască soarta ultimelor două! Nu era destul că încă era sfârtecată de dorul Basarabiei. Trebuia să dispară și ea de pe hartă! Dar Maica Domnului care o veghează și-a salvat Grădina. Cu ce preț! Noile „puteri garante” voiau reântoarcerea la Principate. Transilvania în orbita occidentală. Moldova în cea estică. Iar Muntenia la răspântie între civilizații. Că trebuia să aibă și Huntington dreptate! Pentru asta i-au inventat Decembrie `89!
Iașul și toată Moldova subit au fost invadate de „turiști” basarabeni și ruși! Masa de manevră pentru revolta din 14 decembrie. Care trebuia, poate, să-i proclame „independența” față de Romania! După metoda bolșevică, un „comitet revoluționar” urma să-i decreteze unirea cu Moldova Sovietică. Cu capitala, eventual, la Chișinău! Bulgarii se trezesc și ei, visându-se urmașii tracilor. Și încep să se joace cu harta Dobrogei!
După același rețetar… Alte cohorte de transfugi și “turiști” maghiari pătrund în Transilvania. Bisericile ungurești devin cuiburi ale rebeliunii. Populatia de origine sârbă stă în expectativă. Însă lui Miloșevici îi curg balele după restul Banatului! Spionajul occidental e la datorie pentru o mână de ajutor. Vitejii urmași ai lui Bela Kuhn își ung armele! Cu care, probabil, și după 22’ s-a tras în noi. Se confecționează brasarde… Se decupează centrul țării din drapel… Se pregătesc “proclamații” și revolte în principal în Cluj, Timișoara și „Þinutul Secuiesc”. Pe la Viena și Budapesta Otto de Habsburg nu mai are somn!
La București se știa că împotriva Romaniei se pregătea un „uriaș complot cu largi ramificații internaționale”. Cel care a adus vestea va pieri peste puțină vreme în catastrofa aviatică regizată la Balotești. Ca de atâtea alte ori în istorie eram iarăși izolați și singuri. Împotriva Tratatului de la Varșovia și a NATO! Se declară stare de necesitate. Armata intră în dispozitiv de luptă! Gorbaciov ezită. Iașul e prea aproape de granița sa. Nu vrea în fața lumii să pară amestecat în treburile interne ale statului vecin. Modificare de plan… „Turiștii” din Moldova afluiesc către Ardeal. Rușii și ungurii își dau din nou mâna. De data asta pentru o antievoluție…
E 17 decembrie. Vremea e frumoasă. La Timișoara se aprinde scânteia. La o biserică reformată cu un popă maghiar! Și în timp ce subunitați militare defilează cu cântec. Fără muniție, sub drapelul românesc grupuri ciudate atacă soldații. Și cazărmile! Batalioanele de șoc “civile” ale rebeliunii se alertează. Vandalizează centrul orașului. Apar primii morți suspecți în rândul populației civile și militarilor. Mass media occidentală lansează enorma minciună. Maldăre de cadavre și râuri de sânge pe străzi! Lumea civilizată se cutremură când aude de peste șaizeci de mii de morți. Chemarea „români veniți cu noi!” Cine scandează? Instinctul de compasiune umană scoate masele de români în stradă. Ceaușescu este declarat dușmanul propriului popor! Spectacolul este grandios. Regizorii jubilează! Pentru ei totul merge conform planului.
La București mai era salvarea Romaniei! Singurul care putea să o mai facă rămânea președintele Ceaușescu. Doar prin propriul sacrificiu! Armata era singura în măsură să efectueze dureroasa operație ce devenea vitală pentru țară. Preia jocul! Cei care la Inter și în alte locuri așteptau semnalul de la Timișoara rămân descumpăniți. Tocmai când se pregăteau să își proclame victoria apare un nou regizor. Cu un alt plan. De data asta, autohton și național! Fratele președintelui, general în armată, își anunță colaboratorii că s-a găsit o soluție politică. Bucureștenii fac revoluție adevărată. Sutele de mii de oameni ai muncii din fabrici și uzine… Încolonate și în perfectă ordine preiau în marș forțat Capitala. Adică se fură "revoluția"! Și evenimentele! I se organizează mitingul… Este luat cu elicopterul… Judecat excepțional… Și împușcat exemplar! Armata preia puterea. Dar nu pune în fruntea țării un general. Ci un front al salvării naționale condus de un civil. Formațiunea integrează și reprezentanți ai „regiei internaționale”. Noua putere trece la aplicarea primelor măsuri. Elementele alogene reacționează… Tardiv și neputincios. “Revoluția” le-a fost, într-adevăr, furată de către poporul român! Dar se vor revanșa curând.
Integritatea teritorială a Romaniei încă ciuntite a fost salvată. Dar cu prețul unui război din care țara a ieșit înfrântă. “Regiei internaționale” i s-a impus provizoriu o soluție politică românească. Þara a rămas pe hartă. Dar demilitarizată și dezarmată… Cu trupe stăine pe propriul teritoriu… Privatizată străinătății… Îndatorată și aservită financiar… Scoasă de pe piețele externe… Cu împărat și rege al romilor ce visează la o altă “Þiganiadă”. Cu centrul, probabil, la Strehaia! Bucureștiul e o capitală cu o suveranitate formală. Un soi de condominion! O parte a celor care au salvat-o sunt astăzi degradați și în pușcărie. Unii hărțuiți prin tribunale. Alții dispăruți în condiții suspecte ori au putrezit.
Așa a intrat Romania în mileniul Trei! În `45, ne-au ocupat bolșevicii să ne salveze de capitalism! Abia începuserăm să ne eliberăm și să ne revendicăm demnitatea și unitatea teritorială… Ne plătiserăm pentru asta, prin cunoscutele sacrificii, chiar și toată datoria externă. Eram singura țară de pe pământ fără obligații financiare la alții. Și în stare să facem bomba nucleară! După `90, ne-au ocupat capitaliștii. Ca să ne scape de comunism! Național-comuniștii de ieri s-au convertit suspect în cei mai aprigi democrați internaționaliști. Și au făcut din Romania o colonie la remorca finanței mondiale. În interior „rația de libertate” s-a pierdut în haosul instituționalizat. Corupția cancerizează întregul organism social. Gunoaiele scoase la suprafață s-au suprastructurat în elita… nenațională! Pentru că tot ce e național le pute și a devenit o rușine să fii român. Puterea e oligarhizată în mâinile lor. Ale „emanaților”! Iar societatea e polarizată până la rupere. Milioane de români au devenit cerșetori în propria țară. Iar alții bântuie prin lume în căutarea unei vieți mai bune! Se aud voci cum că evreimea mondială vrea să instaureze aici Noul Ierusalim. Nu prin vetusta geopolitică a războiului… Ci prin criza financiară globală. Că doar ea e stăpânul banului! Dar pentru asta trebuie să scădem demografic la vreo pai`șpe milioane. Și cu fiecare zi se întâmplă asta! Să ne fie acesta drumul către noua ordine mondială… A statului planetar? Măiculiță Sfântă… Roagă-te pentru noi românii!

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!