poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5066 .



Colibri (poezie.ro la Cluj)
articol [ Regional ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Horia ]

2003-11-02  |     | 



Sambata 19 aprilie 2003 a avut loc la Cluj editia II a Cenaclului Poezie.ro. Intrucat este surioara mai mica (deocamdata!) a intalnirilor din Club A si din Iasi, mi-am permis sa-i dau titlul Colibri. Am sa incerc prin acest editorial sa atrag in aceasta miscare si alti membri, toti cei ce se simt imunodependenti de virusul poeziei in general si al poeziei.ro in special. Dar iata faptele :
Undeva, la 30 km de Cluj, sufeream alaturi de alti bugetari obligati sa munceasca si in zilele de sambata :
Macar de-ar fi numai "sambata pierduta". Dar mai e si "intalnirea" din Gradina Botanica Cluj pe care nu pot sa o onorez. Pacat. Si Doamne cat mi-am dorit sa ajung. Macar pentru Gavroche care a pus atata suflet. Nici Trandafiras, nici Octombrie nu pot veni din Tg.Mures dar asta nu e o consolare. Numai o minune m-ar putea face sa ajung la 14.30 in Cluj.
Si minunea s-a intamplat. Secretara mi-a transmis pe la 13 "a zis sefu' ca se poate pleaca". Yupi! Fuga la ocazie.
In drum spre Cluj, emotiile au inceput sa-mi invadeze fiinta. Cum ii voi recunoaste ? Vai ce trac am. Cred ca eu voi fi cel mai in varsta (sic! n-am fost eu!).
Din "scris" Gavroche mi-a creat impresia unei personalitati foarte puternice. Daca nu ma descurc, am sa-i cer ajutor.
Si …… iata-ma ajuns. Am salutat cu o voce sugrumata care nu era a mea. Atunci am aflat cine se afla in spatele poeziilor semnate Hazel, Gavroche, Bianka, Vegado, Totmihai si nu dupa mult timp Intruder. Am achitat taxa de intrare in Gradina Botanica sub privirile oarecum ciudate ale caseritei care probabil nu-si putea explica "ritualul" cu prezentarile la fiecare nou venit. Probabil ne considera o secta. Mult nu a gresit, pentru multi poezia este o "religie".
Ne-am indreptat spre locul conspirativ, patru banci si o masa, loc ferit de privirile indiscrete. Ne-am prezentat fiecare o scurta biografie. O prima surpriza, din toti cei prezenti nici unul nu eram clujeni "autohtoni" motivul prezentei, serviciul sau studiile. "Clujeni-clujeni unde sunteti ?"
Intre timp a aparut si Intruder. A doua surpriza pentru mine, pe Intruder il cunosteam. Suntem din acelasi oras, chiar mai mult, mama mea i-a fost profesoara. Ce mica e lumea, nu-i asa ?
Apoi, au inceput sa se cunoasca poeziile noastre intre ele. Din copacii cu vasc ne acompaniau pasarele. Poezii sub vasc. Ce pacat ca nu a putut "scapa" si Cobra sa aduca chitara. Chiar daca in aer liber cuvintele isi pierdeau tehnic rezonanta totul a fost minunat. La un moment dat Gavroche (sa crezi tu ca nu te-am vazut!) cu capul pe spate si ochii inchisi, asculta versuri si se incarca de energie pozitiva. De fapt toti ne incarcam. Se spune ca energiile pozitive se creaza in grupuri care gandesc impreuna pozitiv. Aici noi am format un astfel de grup, un fel de legatura telepatica iar liantul a fost poezia. Probabil s-a pastrat si dupa intalnire, altfel nu-mi explic cum ieri, eu, Gavroche si Totmihai am intrat aproximativ simultan pe site. S-au citit poeziile proprii (n-am crezut ca am sa-mi pot vreodata recita propriile texte), dar si ale altora. In pauze discutam despre poezie si despre site. Radu daca ai sughitat, scuza-ne. Sa fii convins ca te-am vorbit numai de bine. Cu aceasta ocazie iti multumim pentru site pentru ca prin tine ne-am cunoscut, pentru ca avem acces la poezie.
Din pacate, odata cu trecerea timpului s-a facut tot mai frig (Hazel nu-i asa?) si a trebuit sa incheiem mai repede dacat ne-am fi dorit. Inghetati dar cu sufletele aprinse, am alergat spre prima cofetarie unde ne-am incalzit la un ceai fierbinte.
A venit si clipa despartirii. Un pic melancolici, ne-am dat mainile si ne-am promis ca vom reveni dupa sarbatori. Ultima intalnire a mai adus 3 membri. Imi doresc din tot sufletul la viitoarea sa veniti si dintre voi, cei care m-ati citit. Va promit ca va veti simtii minunat.
Inchei cu un citat din Intruder, adresat tuturor celor din familia poezie.ro "pentru mine este o minune, o mare satisfactie sa vad atatia oameni care iubesc poezia" iar eu va spun : I Love this Game!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!