poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 11331 .



Era Vărsătorului, care aduce Potopul Biblic
articol [ Polemica ]
(Ipoteză) Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Amic ]

2005-09-28  |     | 



În ultimii ani din emisiunile televizate aflăm tot mai des despre dezastrul adus omenirii de către inundațiile frecvente care au loc în plan global pe Terra. Vedem imagini și oameni îngroziți, disperați din diverse țări (SUA, Marea Britanie, China, Thailanda, India, Malaiezia, Franța, Italia, Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria, România etc.) care sunt afectați de taifunuri, tsunami și viituri, pierzându-și într-o clipă atât pe cei apropiați, cât și bunurile materiale adunate timp de o viață: case distruse de apă, animale înecate, ogrăzi și grădini pline de mâl. Aceste calamități naturale nu pot fi oprite de nimeni, poate fi vorba numai de un ajutor umanitar, acordat de cei care încă n-au fost loviți de ape.

Care-i cauza acestor calamități, cine-i vinovatul? Unii savanți afirmă că încălzirea globală e cauzată de efectul de seră în urma activității umane, alții susțin că s-a intensificat activitatea solară. Toți factorii luați în ansamblu contribuie la acest proces ireversibil și inevitabil. Dar…

Pe parcursul timpului istoria Pământului cunoaște perioade de răcire și încălzire, care au durat mii de ani. Erele glaciare sunt mai îndelungate decât perioadele interglaciare. O eră glaciară durează circa 100 mii de ani, iar o eră interglaciară – de la 100 până la 10 mii de ani. Ultima perioadă interglaciară a durat aproximativ 28 mii de ani. Perioada interglaciară actuală a început cu circa 12 mii de ani în urmă (alte surse – 10-15-20 mii). Se presupune că următoarea eră glaciară va începe peste 15 mii de ani.

În ultimii 100 de ani a fost înregistrată o creștere a temperaturii globale cu 0,45 ± 0,15° С (unii cercetători afirmă că temperatura a crescut cu 0,3 ° С, alții – cu 0,6° С). În Siberia din anii 60 ai secolului trecut temperatura a crescut cu 3 grade! „Înghețul veșnic” a început să se topească. Din cauza încălzirii globale are loc topirea treptată a ghetarilor din Arctica și Antarctica, Alaska, Canada, Rusia, Siberia, Þările Scandinave, Groenlanda… În fiecare an în Arctica dispare câte o “țară de gheață” cât Belgia sau Elveția. Și în Antarctida gheața se transformă în apă. Din anul 1993 în fiecare an ghețarii Groenlandei devin tot mai subțiri cu un metru (înălțimea lor e de până la 3000 m). Savanții presupun că dacă se vor topi acești ghețari, nivelul mării va crește cu 7 metri. Se topesc ghețarii din munții Alpi, Caucaz, Pamir, Tian-Șan, Himalaya, Tibet… În ultimii zece ani Oceanul mondial sporește cu 1,1 mm pe an.

Enigmele Universului, acestui divin perpetuum mobile, încă nu sunt descifrate. Omenrea a făcut numai primii pași spre cunoașterea misterului acestui imens ceasornic. Se știe că și în Univers au loc cicluri, care se repetă ca anotimpurile după o anumită perioadă de timp. Zona circulară a sferei cerești în care se află cele douăsprezece constelații (zodii) corespunzătoare lunilor anului: Berbecului (21 mar - 20 apr), Taurului (21 apr - 21 mai), Gemenilor (22 mai- 21 iun), Racului (22 iun – 22 iul), Leului (23 iul – 22 aug). Fecioarei (23 aug – 22 sept), Balanței (23 sept – 22 oct), Scorpionului (23 oct – 21 nov), Săgetătorului (22 nov – 20 dec), Capricornului (21 dec – 20 ian), Vărsătorului (21 ian – 20 feb), Peștilor (21 feb - 20 mar) și prin fața cărora trece drumul aparent al Soarelui în cursul unui an pământesc constituie un zodiac (din ngr. [kíklos] zodiakós – ce înseamnă „viață”).

Pământul, fiind o mică roticică în acest ceasornic al Universului, se mișcă cu o viteză de circa 30 km pe secundă și parcurge zodiacul - cele 12 constelații (360 de grade), face un Crug al vieții în 25.920 de ani, interval cunoscut sub numele de Anul Cosmic, iar fiecare semn zodiacal sau Lună Cosmică care are 30 de grade - în 2160 ani. Intervalul parcurs timp de 72 de ani pământești are 1 grad și se numește Zi Cosmică.

Galaxia se mișcă cu o viteză de 600 km pe secundă. Astrul nostru, aflându-se la periferia Galaxiei se mișcă contrar acelor ceasornicului cu 220-230 km pe secundă și face un crug în jurul ei timp de circa 200 mln ani. În ultimii 2160 de ani Pământul a parcurs semnul zodiacal al Pestilor, care a început în anul 170 până la Hristos, iar din 1991 sau după unii savanți din februarie 2003 a intrat în semnul Vărsătorului. De fiecare dată când Pământul traversează un nou semn zodiacal, axa sa se îndreaptă spre o altă constealție care îndeplinește rolul stelei polare. Cu 4335 de ani în urmă, pe când Pământul intra în constelația Berbecului, axa sa se îndrepta spre constelația Carul Mare. Iar în urmă cu 12.000 de ani, în timpul scufundării continentului Atlantida, axa Pământului se indrepta spre steaua Vega din constelația Lyra. Astfel, în zodia Peștilor, steaua polara a fost Polaris din constelația Carul Mic, dar trecând în epoca Vărsătorului axa Pământului se îndreaptă spre constelațiile Andromeda și Perseus.

În primăvara anului 2004 toate planetele Sistemului Solar s-au înclinat cu 200 de km. La 26 decembrie 2004 s-a produs un cutremur submarin de 9 grade pe scara Richter, ce a provocat tsunami - valuri uriașe de apă, de înalțimea unei clădiri cu trei etaje, care au lovit Sri Lanka, India, Thailanda, Indonezia, Bangladesh, Maldive, Malaiezia, au fost afectate 11 țări, în urma căruia au pierit sute de mii de oameni. Unele insule s-au deplasat cu 20 de metri, iar axa Pământului și-a schimbat poziția cu 3-6 cm.

Analizând cele expuse mai sus, constatăm: aceste și alte calamități globale sunt urmările, cauzate de trecerea Pământului în Era Vărsătorului.

Ce este Vărsătorul? Denumirea însăși vorbește de la sine.

DEX-ul ne spune următoarele:

VÃRSÃTÓR, -OÁRE I. Adj. Care varsă. II. S.m. art. Una dintre cele 12 zodii ale anului cuprinsă între 21 ianuarie și 20 februarie, care se găsește între constelația Capricornului și cea a Peștilor. ♦ Unul dintre cele 12 semne zodiacale având mai multe reprezentări (un bătrân care ține sub braț sau pe umăr una sau două amfore, o ființă fabuloasă cu coadă de pește etc.). ♦ Persoană născută în această zodie.
VÃRSÁ, vărs, vb. I. I. 1. Tranz. A face să curgă un lichid, o pulbere etc. (prin înclinarea sau răsturnarea recipientului în care se află). …2. Refl. (Despre râuri, fluvii etc.) A-și duce apele în altă apă mai mare ca volum. ♦ (Rar) A se revărsa (peste maluri).
A SE VÃRSÁ, se vársă intranz. 1) (despre ape curgătoare) A-și duce apele într-un alt râu, în mare etc. 2) A ieși din albie; a trece peste maluri; a irupe; a se revărsa. – Lat. versare

Deci, Era Vărsătorului aduce Potopul Biblic. Apa cucerește, îneacă uscatul. Topirea ghețarilor va contribui la schimbarea axei Pământului, ceea ce va duce la schimbarea polilor.

Polii Pământului se schimbă peste fiecare 12500-13000 mii de ani. Acest fenomen se repetă periodic.

Și Era Balanței e cu ghinion, fiind considerată simbol al Judecății de Apoi. Ea va veni peste 8.635 ani. Cea precedentă a fost între anii 15.290-13.130 î. Hr., cănd fu înghițit de ape continentul Atlantida, o civilizație dezvoltată ce avea rachete și “farfurii zburătoare”.

Specia umană nu dispare complet, ci după astfel de cataclisme distrugătoare se reduce numeric și sălbătăcește, începând totul de la zero. Ciclul se repetă… Dar, până la urmă, toate au un sfârșit.


Surse

Pagini internet:

http://www.gk.ro/sarmizegetusa/templu/stiinta_pierduta_02.htm
http://umiranie.chat.ru/zodiac.htm
http://forum.vingrad.ru/index.php?showtopic=3576&st=15
http://news.softpedia.com/news/Nu-vom-mai-avea-gheata-in-zona-arctica-ro-6825.shtml
http://www.gazeta.ru/2004/04/08/last117319.shtml
http://science.compulenta.ru/221599
http://www.evangelie.ru/forum/archive/t16862.html
http://www.cawater-info.net/news/09-2004/29.htm
http://www.metanauka.ru/history/4.html
http://www.rol.ru/news/misc/news/04/06/10_044.htm
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t63782.html
http://www.shaping.ru/mku/babanin24.asp
http://www.acvaria.com/astro6.htm
http://www.adresa.ro/astrologie/arta.htm

Dicționare:

DEI”99
DEX '98
NODEX

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!