poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4733 .



Amenințări posibile
articol [ ]
– capacele pixurilor au găuri, unele necontrolabile! – Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2010-11-30  |     | 



Ați văzut că (!) capacele pixurilor din ultima vreme au găuri? Chestia e premeditată, adică e ca să nu poți fluiera cu ele, așa cum fluierară polițiștii (cu o lună și ceva în urmă) în paguba noastră (nu pentru prima dată și nici din destoinicie!), adică atunci când și-au scos “capacele” și și le-au zvârlit în curtea aceea a “javrei ordinare” – eu nu m-am mai uitat după ei, și nici după “mimica” lor din ultima vreme, dar nici nu am mai dat de ei, nici în real-politic, da' nici în “deghizamente” d-ale lor în oameni de un bun-simț și de o bună-cuviință care-și pun până și-n cap chiloții d-ai lu' Botezatu, ca să faci pe tine de emoție și, dacă nu se poate altfel, atunci măcar de invidie, ca să te caci pe tine de frica capului cagulat al unor țoale profesioniste d-ale ministerului boarfelor... internele țin de chestiunile “boarfelor” astea, nu? Da! Ete că nu știam!

Vă rog să mă scuzați dacă am dat pe de lături, dar luna asta nu m-am mai uitat la televizor și nici jurnale n-am mai citit. Am avut o altă preocupare “imensă”, preocupare ce mi-a mâncat timpul și zilele. M-au preocupat drepturile omului la foame. Imediat ce-am intelectat chestiunea am citit toate “cartele” și “cărțile” drepturilor oamenilor, inclusiv “Carta Drepturilor Omului la Internet”.
Oameni buni, pe măsură ce citeam mi se scula demnitatea, mai ceva decât orice. Problema halitului a trecut în subsidiar. Importantă este demnitatea și respectarea acesteia. Ca să fiu înțeles, e bine să apelez la un exempu din domeniul derizoriului: demnitatea umană e la fel de necesară, ea și respectarea sa, precum avem nevoie de hârtie igienică. Nu putem gândi o lume cu adevărat umană, dacă nu am conceput încă sulurile de hârtie igienică necesare miliardelor de oameni prezenți, precum și pe ale celor ce... va să vină. E vina noastră. Trebuie să ne-o însușim. Eu fac risipă, pentru că mă șterg la nas cu hârtie de șters la fund. Am să plantez nenumărate plante, numai pentru a-mi acoperi această vină de neiertat.
Am să o iau de la capăt, ca (!) Cain și Abel, ca să vedem: care, pe care!
Să vedem a cui e vina.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!