poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1764 .



Lucrătură fină
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Nicu al Popii ]

2008-06-06  |     | 



16 -25. 01.2007


Lucrătură fină



Circulă vorba, “nimic nu e întâmplător”. Eu zic altfel ? După ce am citit anunțul: “Sâmbătă 20 ianuarie o nouă întâlnire la... … “ am fost convins că acolo va fi foc și pară !
Cum intrarea era liberă, puteam participa și eu. Voiam s-o ascult, sau poate s-o văd pe domnișoara M., că prea se dăduse în stambă cu plăcerile ei sodomite! Ce, e de colea să ai curajul să scrii despre dracii care se holbează la domișoara M. în timp ce se giugiulește cu sinonima ei malefică în cazanul cu smoală ? Și asta nu era nimica! La întâlnire își anunțase participarea un mare teolog, fost inginer. El promisese Divinității că va aduce pe calea cea dreaptă pe toți rătăciții. Și nu exista prilej mai bun pentru ca oița răzlețită de turmă, domnișoara M., să fie convertită. Teologul i-a cerut să scrie un alt jurnal, "Lungul drum al pocăinței" în loc de "Jurnalul meu de lesbi". Domnul teolog i-a sugerat penitența . Cu orice risc! Ce, pentru el a fost ușor să treacă de la marea inginerie la mica ortodoxie ?
Eram foarte curios, cine pe cine va convinge! Ar mai fi fost și o altă variantă, o spun cu jumătate de glas, el este un tânăr vânjos, ea, chiar dacă e poetă și are țâțele mici și tari, ar putea să...ațâțe focul iadului în teolog. …
Mai bine să avem răbdare. Dacă va fi după gândul meu, harul Domnului va pogorî asupra lor și-o mare iubire se va naște. Povestea s-ar termina cu o nuntă care va ține trei zile și trei nopți și toată suflarea va fi mulțumită.
Vedeți ce lucrătură fină au pus la cale organizatorii? Și prietenul ăla al meu care mă sâcâia, “știi cum poți să-ți bați joc de un om vorbindu-l de bine? Alăturîndu-l dacă e sfânt cu o diavoliță, sub aceiași pălărie, a diversității,a multiculturalismului și alte bazaconii d-astea!”
Sunt convins, intuiția îmi spune, că marele învățat și teolog îi va cădea cu tronc iabrașăi căprițe. Nu așa se întâmplă de când lumea?

P.S.
Ce dezamăgire, am uitat de întâlnirea cu pricina! Am citit însă o cronică și am aflat că …filozoful teolog a lipsit la întâlnirea pregătită cu atâta grijă. Urma să se însoare cu alta, păcătosul!

Nicolae Aurelian Diaconescu

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!