poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1643 .



Impresii miziliene 2018
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Ryon_M ]

2018-01-31  |     | 



În ziua de 26.01.2018, un stol de „cuci”(membri ai Clubului Umoriștilor Constănțeni) format din Liviu Kaiter, Ion M. Ruse și cel mai tare-n CUC Ananie Gagniuc, președintele de onoare al clubului, a migrat, în plină iarnă, culmea, spre nord, pentru a-și depune ouăle umoristice la Festivalul Internațional de Umor „Romeo și Julietta la Mizil” Ed. 11.
Ajunși la Liceul „Grigore Tocilescu”, amfitrionii (deosebiții profesori Victor Minea -directorul liceului și neliniștitul marinar(trădător), transformat în profesor de Lb. Română Laurențiu Bădiciou), ne-au promis că, toți vom primi Diplome de Bacalaureat, specialitatea umor. (Nu vă pot divulga ce șapagă am dat, pentru că ar afla și stimabilii jurați, și nu mai aveam resurse).
Ne-au dus la cancelarie, dar, culmea, nu de urechi, ca pe vremea când eram liceeni și mai spărgeam geamuri cu mingea de fotbal, în pauza mare.
Nu ne-am dumirit bine ce căutam noi acolo, când au început să apară și alți migratori și migratore cu umor, din toate provinciile românești, din țară sau de peste hotare. Pupături, îmbrățișări, felicitări, cafele, sucuri, schimb de cărți, noi cunoștințe.
Deplasarea cu microbuzul la Valea Călugăreacsă(nu la cramă), la hotel pentru cazare. Urgent, ca la armată(mi-a plăcut), am fost din nou îmbarcați pentru a merge la Mizil, să servim masa de prânz. M-am bucurat că totul se derulează cu repeziciune, și voi avea suficient timp, să trag un pui de somn, după obosela șofatului, de la Constanța la Mizil. Deșarte speranțe! S-a mâncat atât de încet, încât, masa a durat până la miezul nopții. S-a mâncat rar(pentru o bună digestie), dar s-au „pupat” des, butelcile cu ambrozie și nectar de Valea Călugărească și Tohani.
A doua zi 27.01.2018, după micul dejun, au urmat poza de grup și festivitatea, maraton de decernare a premiilor la secțiunile poezie și epigramă, cu o durată de peste cinci ore, care , mie, ca participant, mi s-a părut că a trecut într-o clipită, atât de captivante au fost luările de cuvânt ale oficialilor, invitaților și recitalurile participanților.
Nu nominalizez personalitățile și creatorii care s-au perindat pe la microfon, din respect pentru toți și teama de a nu omite pe cineva. Am așteptat cu emoție, decernarea premiilor, știind că, mi-a fost acordat premiul întâi la Secțiunea Epigramă. În momentul când, domnul George Corbu a anunțat la microfon că se acordă, la epigramă, Marele Premiu „George Ranetti” domnului Ruse M. Ion, mi s-au înmuiat genunchii, știind că trebuia să iau premiul întăi. Am reușit să-mi maschez emoțiile și să citesc trei epigrame, primite cu aplauze(sper eu sincere). A urmat deplasarea la Restaurantul „La han” unde, conform șablonului din ziua precedentă, masa de prânz s-a „înfrățit” cu cina festivă care a ținut, nu știu până când, în noapte! Atmosferă excelentă, mâncare cât cuprine, băutură gârlă, muzică pe măsură, dans, dans, dans...
Duminică dimineața, s-a „întâmplat”, la micul dejun, despărțirea de excelentele noastre gazde, de confrați, de prietenii vechi și noi, cu promisiunea de a reveni în anul și în anii următori, în urbea lui Ranetti!
Ion M. Ruse
29.01 2018

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!