poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Romnesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4475 .



Doamnelor și domnilor,
presa [ ]
– cazurile sub-iesprimăritoriilor intră în analiza edificatorilor DEX-ului – Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2011-01-22  |     | 



Domnul Adrian Năstase (presupun că ați auzit de el!?) a început să se exprime plastic (sau, poate-n “plasme”, dacă mi-e permisă alegația!), adică vorbește-n necuvinte, mai ceva decât Nichita Stănescu.
Stați așa, că vă pun citatul la-ndemână: “În momentul în care ajungem la guvernare, atunci ne putem ne gândi și la suspendare, la suspendarea președintelui, pentru că eu cred că Traian Băsescu nu poate să colaboreze cu nimeni”.

Acum, sincer, pe mine unul m-a luat cu furnicături, pe ne-gânditelea, după ce citii “spuneriile” domnului Năstase. Ce să mai discutăm, parcă citează din basme, din dodii, din înțelepciunea neamului, din Biblie, din textele sanscrite și din cultura populară vocală transcrisă de Vasile Alecsandri, ca să nu mai spun de înscrisurile de prin templele egiptene, ori de ciudatele ideograme chinezești ce stau mărturie când te uiți prin ferestre de te și crucești!

Merg ceva mai departe cu plasmatizarea, câtă vreme domnul Năstase aduce o contribuție teribilă vocabularului românesc, vorbind despre, și invocând că: “Noi vrem să facem o alianță cu ACD, o înțelegere cu Alianța de centru-dreapta, pentru că vrem să blocăm o anumită involuție democratică. Vrem să eliminăm riscurile unei evoluții totalitare în România și vrem să revenim la normalitatea vieții publice. Vrem să eliminăm posibilitatea ca Traian Băsescu să fie în continuare președinte-jucător, să decidă soarta României, izolând-o mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat în relația cu Germania, Franța, în relația cu țările membre ale UE ne arată că Traian Băsescu nu poate să fie cu adevărat președintele unei Românii care se modemizează”.
Aham, vrea să blocheze (nu să deblocheze!?) o anumită involuție ce se opune “modemizării”. Pricepeți? Când o să dați de cap acestei mari probleme, vă rog să mă condamnați pe veci la “durere de cap”, pentru că altă soluție nu întrevăd.
Astea da, astea-s niște “plasmatizări” și “modemizări” de-ți vezi “viitoarele” la picioare, adică astea ce ne lipseau!

Cât privește ne-gândirea... mă mai gândesc, că poate-mi mai vin și alte idei.
Din câte știu eu, domnia sa (Adrian Năstase!) e deputat prin Prahova, adică prin locurile care l-au născut nu numai pe năzdrăvanul Caragiale, ci și pe alți nonconformiști mai apropiați de genurile literare inter-belice – vă rog să intelectați în sensul bun termenul de “inter-belice”, nu după cum vă sugestionează cine știe ce intenționalitate depravantă...


Note:

i - a, vedeți că pe raza județului Prahova nu vă puteți înscrie copiii nici la școală, nici la grădiniță, dacă sunteți șomeri, ori dacă numai unul dintre părinți este în situația asta; pentru lămuriri adresați-vă la biroul parlamentar al domnului Adrian Năstase, care e social democrat convins atunci când nu e plecat la vânătoarea Președinției, ci doar aleargă prin curtea de la Cornu după vaci și găini.
ii - “După cum cunosc eu PSD, dorința lui Ion Iliescu va fi să fie testat un candidat de stânga clasic, cu pedigree, profesorul Alexandru Athanasiu, un intelectual tot mai prezent în spațiul televizual al politicii. Probabil că o altă generație va gândi mai pragmatic, în favoarea lui Adrian Năstase. Evident, mulți din asa-zișii “baroni locali”, liderii din teritoriu, poate nu vor fi încântați de asta pentru că încă nu le-a trecut frica de “AN-ul” spune sociologul Dâncu, dând de-a dreptu-n stânga dorinței democratice a lui Ion Iliescu. (http://www.realitatea.net/dancu-ponta-nu-va-candida-la-presedintie-athanasiu-si-nastase-testati-pentru-cotroceni_794615.html)
-iii - Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat vineri seara, la Craiova, că în cazul în care PSD și Alianța de Centru Dreapta vor câștiga alegerile din 2012, personal, se gândește la suspendarea președintelui Traian Băsescu. (http://www.realitatea.net/nastase-se-gandeste-la-suspendarea-lui-basescu-daca-psd-si-acd-castiga-alegerile_794432.html)

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!