poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2040 .



Un președinte trecător prin hazna
personale [ Gânduri ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Tulceanul ]

2011-06-11  |     | 



Mă întreb dacă platitudinile planetei (vocației, existenței) noastre literare nu vin de la un președinte trecător, care îi face pe unii membrii ai Consiliului USR să-și dea demisia. Despotismul politic se oglindește direct în practicile retrocomuniste ale unui critic de cronici și cronichete, nepriceput în analiza poeziei, ce se pretinde a fi cel mai mare istoric literar.
Așa văd eu de mai mulți ani șefia acestei planete literare: mai întâi s-a dat rotundă. Deodată constatăm cu toții că-i de fapt plată, apă plată (aqua clara, chioară), că miopia vine în România din centrul de putere și presiune stânjenitor de represiv asupra artiștilor condeiului.
Ne întrebăm dacă un om care a făcut compromisuri prin anii 1960-1970 scriind o carte împreună cu Dumitru Micu, în 1965, de realism socialist teoretizat și aplicat la opere literare, care a săpat gropi din mefiența și viclenia care-l caracterizează multor personalități după 1990, renunțând pentru o vreme la artă pentru politică (Alianța Civică) mai poate rezista în fruntea unor hărăziți cu darul Frumosului. Nu cumva îl vor pierde înseși platitudinile sale pe care le crede rezistente postamente pentru nemurirea sa? Un om transformat în statui nu va mai fi ipostaziat după cădere decât în materia haznalelor.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!