poezii
v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | ÃŽnscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Românesti - Romanian Poetry

poezii


 

Texte de acelaÅŸi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 916 .



De ce moare astazi prietenia mai repede?
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [mariusflorin ]

2005-08-07  |     | 






De ce moare astazi prietenia mai repede? Pentru ca emanciparea femeii s-a realizat rapid prin dezgolire, goliciunea nefiind umpluta pe masura de ratiune. O tata, un cur, o mancare calda si cuvinte de lauda, transforma barbatul de azi intr-un gigolo efeminat, un paria crescut pentru placere.
E greu sa renunti la bunul ce ti se acorda benevol la prima infatisare; nu-i poti rezista angelicului suflet, trupul merge oricum si-i fraged, moale sau tare, cu sfarcuri dezvirginate de lapte si chiar si-un plod ce-ti da ascultare. Culmea el chiar te asculta, dupa luni de discutii si urecheli. Micut asa cum este a invatat ce este frica si dependenta de tata, desi nu-i esti nici macar sustinator in mici probleme cum ar fi hrana, joaca, confidenta inainte de culcare. Esti zbirul mamei, ce-i mai poate aduce alti frati, un ticalos simpatic in locul taticului, ce stie sa cante la pian.
Mi-au trebuit multi ani sa cunosc natura si vointa multor prietenii, devenirea lor fiind anevoioasa si dura, dar prin faptul ca n-am renuntat, mi-am demonstrat dureros ca mi-a pasat mai mult decat era necesar, chiar si atunci când imi apartinea vina. De gandirea mi-a fost strepezita, inseamna ca mi-am pierdut abilitatea de a fi obiectiv in subiectivele mele principii.
Oricum, am facut ce n-ar fi facut nimeni, renuntand la cea ce ar fi putut fi, pentru a te lasa sa vezi ceea ce ai vrut cu o persoana pe care atunci nici nu o cunosteai, când cuvantul iubire era de prisos pronuntat si te-ai minti, dar faci cum doresti.
Pacat ca durerea ti-a limitat, nu cum crezi, iubirea si-ai uitat pricipii scurte si simple. Pacat ca sangele apa nu se face, pentru ca este o minciuna. Si ma refer la un caz concret si simplu pe care l-ai trecut cu vederea, sau poate iarasi te-ai prefacut, dar l-ai digerat rapid si eliminat ca pe o diaree in mare.
Oricum confirmarea a venit astazi(27-07-2005, h:15:48), ca un ciocan in moalele capului. Urata, trista, ametitoare, de a trebuit s-o sun pe Mihaela, s-o intreb ce dracu se intampla, sa-mi confirme gandurile. Prea putin a facut-o, dar eu o simt mai mult ca oricand, din cauza caldurii de afara. Altii lesina, eu am revelatii care-mi provoaca rau; pacat ca nu pot voma la comanda.
Nu stiu cine pe cine impulsioneaza intr-un act deloc creativ si nici nu ma intereseaza atata timp cat va hraniti din asta; dar nu va mai pot vedea si-mi pare rau ca nu mi s-a spus din timp, cat sa nu ajung sa constintizez acest lucru.
Cum pot trai si fara parinti si sangele pe care nu-l cunosc, pot trai si fara tine!

Sangele apa nu se face, ci doar sangerete pentru viermi!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!